Seneste nyt:

Fra rustfrit stål til ansigtsvisir: Nordjysk virksomhed producerer værnemidler i stor stil

I hele verden er der mangel på værnemidler, så derfor var der ikke langt fra tanke til handling i Støvring virksomheden AB Vandskæring. Dele af produktionen er stillet om, så man kan producere ansigtsvisirer, som der er stor efterspørgsel på. 

Det startede som en tanke i en nattetime hos Finn Sørensen.

- Jeg lå og drømte om natten, for det kunne ikke passe, at man ikke kunne lave noget nemt, fortæller Finn Sørenen.

Efter få timers arbejde med at få designet på plads, så blev de nattelige tanker i dag sat i produktion, da de første af mange tusinde ansigtsvisirer blev sat i produktion hos AB Vandskæring i Støvring. 

Normalt er det aluminium og rustfritstål maskinerne skærer i, men i dag var det grønt skum, som der blev skåret i.

- Når vi hører, at der er stor efterspørgsel, så er vi nødt til at gøre noget allesammen mod corona, og vi vil gerne gøre en indsats for at hjælpe med værnemidler til Danmark, siger Finn Sørensen, som er medejer af AB Vandskæring i Støvring.

Virksomheden har 5 maskiner, som alle kan producere ansigtsvisirer, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi laver 500 i timen, og så håber vi, at vi kan levere ligeså mange, siger Finn Sørensen.

 

Kan lave 20.000 visirer

AB Vandskæring fik i dag materialler hjem, så man kan lave de første 10.000 ansigtsvisirer. I morgen torsdag kommer der endnu en forsyning, og Finn Sørensen forventer, at virksomheden i løbet af kort tid har produceret 20.000 ansigtsvisirer, som især er en mangelvare på sygehusene.

Region Nordjylland købte i sidste uge 12.000 beskyttelsesbriller hos Aalborg Fyrværkerifabrik som erstatning, hvis man kom til at mangle ansigtsvisirer.

I Støvring er omstillingen af produktionen gået så hurtigt, at man endnu ikke har nået at tænke i markedsføring, men rygterne om produktionen i Støvring løber også hurtigt, og allerede inden de første ansigtsvisirer var lavet færdig, var den første bestilling blev modtaget.

- Der har været stor efterspørgsel. Nu skal vi bare have gang i salget, siger Finn Sørensen.

Virksomheden har tilbudt værnemidlerne til Region Nordjylland, Dansk Industri og Lægemiddelstyrelsen.