Søren Hald-Mortensen træner til dagligt med verdensmester Viktor Axelsen i Odense Badmintonklub. Foto: Skype

Guld-Viktors træningsmakker: Jeg græd undervejs

Den nordjyske badmintonspiller Søren Hald-Mortensen træner med verdensmesteren til dagligt i Odensen og står klar med en varm velkomst tirsdag. Hør hans oplevelse med VM-finalen.

Skørping-drengen Søren Hald-Mortensen bor i Odense, hvor han er træningsmakker med den nykårede verdensmester Viktor Axelsen. Han gennemgik en rutschetur ud over det sædvanlige, da han så sin Viktor Axelsen vinde VM-guld over den legendariske femdobbelte verdensmester Lin Dan. 

- Jeg følte med Viktor undervejs. Jeg fik tårer i øjnene, da han vandt, for jeg ved, hvor meget det betyder for ham, fortæller Søren Hald-Mortensen fra sin lejlighed i Odense. 

Han er flyttet til Fyn for at komme til tops i badmintonsporten, og til dagligt træner han med Axelsen i Odense Badmintonklub. I morgen skal klubkammeraterne fejre ham. 

- Der bliver lavet boller i klubhuset, og så skal vi fejre ham. Det bliver rart at se ham igen og ønske ham tillykke med guldet, siger han. 

Det er tre år siden, han flyttede fra Skørping til Odense for at blive en del af det succesfulde træningsmiljø, som nu har givet dansk VM-guld for første gang i 20 år. 

- Når jeg træner med Viktor, kan jeg tydeligt se, hvad det kræver at nå verdenstoppen, så det er fantastisk at have ham som sparringspartner. 

Selvom det er stort at vinde VM, har nordjyden endnu større ambitioner med sin sport. 

- Målet er at komme med til OL i 2024 og være en fast del af top-3 i verden, slutter Søren Hald-Mortensen. 

02:04

Den nordjyske badmintonspiller Søren Hald-Mortensen græd, da han så træningsmakkeren Viktor Axelsen vinde VM-guld.

Luk video