Heksen Dannie Druehyld er død

Heksen i Rold Skov er død, 74 år gammel. Hun levede i mere end 30 år af, med og i naturen.

Dannie Druehyld kendte hver eneste plante og sten i Rold Skov, efter i mere end 30 år at have kaldt skoven sit hjem. Nu har Danmark mistet sin eneste officielt registrerede heks. Dannie Druehyld døde mandag, 74 år gammel. Hun efterlader sig en datter og et barnebarn.

Ifølge Dannie Druehyld var hun heks, inden hun blev født, og i Rold Skov har hun gennem årene lært børn og voksne om skovens magi, folketro og gammel visdom gennem sit værksted i Rebildcentret. Hun har også udgivet flere bøger, blandt andet ”Heksens håndbog”, der fortæller om hekselivet året rundt.

Se miniportræt med Dannie Druehyld, fra da hun fyldte 70 år:

Hun voksede op på Amager, men flyttede til Himmerland i 80’erne. Da TV2 Nord i 2017 besøgte Dannie Druehyld i forbindelse med hendes 70-års fødselsdag, sagde hun, at hun hver dag vågner og er taknemlig for sit liv og det sted, hun har valgt at bo:

- Jeg står op om morgenen og siger, tak, fordi jeg lever, og hver gang, jeg går i byen, siger jeg tak, fordi folk er så venlige. Her er langt til naboer og højt til himlen, og det giver en meget venlig mennesketype. Det er himlens land, Himmerland, med højt til himlen.

Dannie Druehyld har også medvirket i programmet ”Er der nogen?”, hvor hun fortalte om elverfolket og spøgelser i Rold Skov. Du kan se indslaget her.

I 2016 var TV2 Nords program ‘Er der nogen?’ på besøg ved Dannie Druehyld:


Reportage om spøgelsesjægere. I dette program går spøgelsesjagten ind i Thingbæk Kalkminer og Rold Skov.

Seneste nyt

fra Nordjylland