LIGE NU:

Heste mishandlet i Terndrup: - Det er et sygt menneske

To heste i Terndrup er blevet mishandlet, og det har nu fået ejeren til at sætte overvågningskameraer op.

Opdateret fredag 15.50 med dyrlægens kommentar.

Anni Margrethe Andersen har haft heste på sin egendom i Terndrup i mere end 25 år i fred og fordragelighed. Sådan er det ikke mere. Torsdag eftermiddag kom hun hjem til hendes egen og venindens hest, som er blevet mishandlet.

Har du set noget?

- Jeg synes, det er forfærdeligt, siger hun i telefonen til TV2 Nord. 

- Det er et sygt menneske, er jeg bange for. 

Gerningsmænd er kravlet gennem et hegn med fire tråde og har skåret i hestene. Den ene hest er blevet skåret på næseryggen har har fået fem store sting, mens den anden hest er blevet skåret på ben samt i skeden. Sagen er meldt til politiet, og dyrene er blevet tilset af en dyrlæge. 

De to islændere går i en fold langs en offentlig sti i Terndrup, men efter epsioden har Anni Margrethe Andersen besluttet, at de skal gå et andet sted. De er nu lukket ind i en anden folk med flere heste. Og der er også sat overvågning op. 

- Jeg føler mig magtesløs. Hvad kan man gøre? Jeg er trist og ked af det på dyrenes vegne, men man kan ikke vogte over dem hele tiden. Hvis folk virkelig vil gennem et hegn, så kravler de jo igennem, siger hun. 

TV 2 har talt med leder af dyrevelfærdsenheden i Nordjyllands Politi, Henrik Taagard.

Han bekræfter, at de har modtaget to anmeldelser om heste, der skulle være "blevet snittet med en ukendt spids genstand."

Den ene anmeldelse er i Terndrup, den anden i Hornum. Lige nu undersøger dyrlæger, om det er skader, dyrene har påført hinanden.

- Vi skal udelukke, at det ikke er hestene, der gør det på hinanden, før vi kan undersøge, om en person står bag. For vi modtager løbende henvendelser om, at dyr kan skade hinanden, siger Henrik Taagard.

Dyrlæge: Skaderne er påført

Dyrlægen, der tilså de to heste, er Johanne Juul fra Rebild Hestepraksis. Og hun er ikke i tvivl om, at skaderne på de to heste er påført. 

- Da jeg ser flængen på den ene hest, tænker jeg, at sårkanterne er for pæne. En hest river sig tit på et søm eller bliver spraket, og der er kanterne flossede. Her var de lige, som om de er skåret med en kniv. Så jeg syr flængen sammen. Først bagefter siger de (ejerne), at den anden bløder ud af skeden. Det er dybt unormalt for to hopper, der går sammen, forklarer hun og uddyber:

- Der de første fem til seks centimeter i slimhinden er traumatiseret. Det er ikke hele vejen til livmorhalsen. Der kan jeg godt konkludere, at det kan den anden hoppe umuligt have gjort. Jeg er ikke i tvivl om, at det her har hestene ikke gjort ved hinanden, og det kan ikke være skader fra folden. Traumet i skeden er klart påført, siger Johanne Juul. 

 

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

def_thumb,50_percent

play Poppen på toppen: Søren og Frederik fik ideen til aftenens store koncert

def_thumb,50_percent

play Kunder fik et chok: Rotte løb rundt på bland-selv-slik bøtter

def_thumb,50_percent

play Tilskuere tilbage på stadion: - Det bliver fantastisk

20_percent

play Nordjysk restauratør klar til genåbning: - Det er lige så man sitrer helt i dag

Til forsiden

Til forsiden