Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Pressefoto/EDC

1 af 2

Huspriserne er steget markant i Rebild Kommune det seneste år

Rebild Kommune ligger helt i top, når det handler om huspriser. Det seneste år er salgsprisen steget hele 20.6 procent på villaer og rækkehuse.

Rebild Kommune er det sted i landet, der det seneste år har oplevet næst-størst stigning i salgspriser på villaer og rækkehuse. Med en stigning på 20,6 procent er det kun Sorø, der ligger over med en stigning på 24.4 procent.

Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Statistikken viser, at der er fortsat stigende huspriser flere steder i landet blandt andet i Rebild, hvor huskøbere i september i år har måtte betale en femtedel mere for hus eller rækkehus i forhold til september sidste år.

Samtidig er der en række kommuner, der har oplevet, at salgspriserne er gået stik modsat vej. Og i den statistik ligger Brønderslev Kommune. Her har man oplevet et fald på 7,9 procent. Størst tilbagegang i salgsprisen findes i Nordfyns Kommune, hvor prisen er faldet med hele 14,3 procent. 

Boligsidens Markedsindeks er beregnet ud fra, at kommunerne skal have haft mindst fem hushandler i de foregående tre måneder for at være i statistikken.

De nye boligopgørelser viser, at priserne på ejerlejligheder samlet set i region Nordjylland er steget med 1,7 procent alene inden for den seneste måned. Disse tal er endnu ikke opgjort for hver kommune, men bag tallene ligger formentlig det salg, ejendomsmæglere i Aalborg oplevede tilbage ved studiestart, da ejerlejlighederne nærmest blev revet væk af forældre, der købte studielejligheder til deres børn.