LIGE NU:

I Guldbæk har borgerne stadig en fastnettelefon: - Vi kan ikke stole på mobilsignalet

Det kniber gevaldigt med mobilsignalet flere steder i landsbyen Guldbæk, og det vækker bekymring og irritation blandt borgerne. Deriblandt en overlæge, som er på tilkaldevagter i livstruende situationer, men sygehuset risikerer ikke at kunne ringe ham op.

Den lille landsby Guldbæk ligger idyllisk i et bakket landskab. Men det sker, at der opstår trængsel på bakketoppene, når beboerne i landsbyen prøver at fange et godt mobilsignal.

- Det er næsten et trafikalt problem på Storhøjvej, for om aftenen er der så mange mennesker, der går derude for at snakke i mobiltelefon, så det er lige før, der er kø. Folk søger ud af husene for at finde signal, siger Kaj Jensen, der ejer Hovhedegård Hestecenter.

Han oplever selv, at kunder kan have store problemer med at få fat på ham, fordi mobilsignalet ikke fungerer optimalt. Det kan få betydning for forretningen.

- Jeg har mange telefonopkald om dagen, men det er svært, når folk ikke kommer igennem. Det sker, at kunder siger, hvorfor tager du ikke telefonen? Og jeg vil selvfølgelig gerne tage den, men hvis opkaldet aldrig går igennem, så ved jeg jo ikke, at de har ringet. Det gør, at kunderne en gang imellem ikke er så fornøjede, siger Kaj Jensen.

Fastnettelefonen er svær at tage med i haven

Den nærmeste telefonmast ligger i Øster Hornum, der ligger fire kilometer væk. Det er ikke alle borgere i Guldbæk, der har problemer med signalet, men der er områder, hvor signalet til tider er fuldstændig væk.

Det er særligt lige ved krydset, hvor Kaj Jensens gård grænser op til naboen Benedict Kjærgaard, som arbejder som overlæge ved Aalborg Universitetshospital. Benedict Kjærgaard er på hjerte-lunge-kirurgisk afdeling, og han kan blive tilkaldt med kort varsel ved livstruende situationer.

Derfor har han også en fastnettelefon i tilfælde af, at mobilsignalet svigter. Men fastnettelefonen har sine mangler.

- Nu er der jo ingen læger, der er uundværlige, og det er jeg heller ikke, men jeg bliver ofte tilkaldt til drukneulykker eller børn med hjertestop, og der er det klart, at de kan ringe til mig på fastnettelefonen, men hvis jeg går ude i haven, så får de nok ikke fat på mig, siger han.

Rebild Kommune: - Vi har presset på

På rådhuset i Støvring er borgmester Leon Sebbelin fra Radikale Venstre klar over, at der er flere steder i kommunen, hvor mobilsignalet kan svigte. Udover Guldbæk nævner han også, at dækningen kan være dårlig i området omkring Rebild Bakker.

- Vi er med på, at der er steder i kommunen, hvor det ikke er super godt, og vi prøver at presse på ved de steder, hvor vi har indflydelse, siger han.

Kommunen har blandt andet været med i en aftale, hvor prisen på master er blevet sat ned, og der er blevet holdt møder med udbyderne. Men opgaven ligger i sidste ende ikke i kommunalt regi, og det mener Leon Sebbelin heller ikke, at den bør gøre:

- Den form for infrastruktur er ikke, og den bør heller ikke være, en kommunal opgave. Det gælder også bredbånd. Vi kan være behjælpelige og samarbejdsvillige, og vi kan tænke os om, så hvis vi alligevel skal grave noget ned, så kan vi hjælpe, men det må være en statslig opgave. Der har man så valgt, at det er markedet, der skal drive det, og det har så nogle konsekvenser nogen steder, hvor der er længere mellem husene, siger borgmester Leon Sebbelin, Rad.V.

Håb om bedre telefoni

I Guldbæk håber overlæge Benedict Kjærgaard, at mobilsignalet i fremtiden bliver forbedret, for det vil betyde meget for hans arbejde og muligheden for at få fat på ham.

- Det vil betyde en større sikkerhed arbejdsmæssigt, fordi man kan stole på, at jeg kan tilkaldes. Det er nok det vigtigste i mit job, siger han.

Hovhedegård Hestecenter har otte ansatte, og selvom det kan være bøvlet, når kunderne ikke kan få fat på Kaj Jensen, eller de ansatte ikke kan komme igennem på telefonen, så er Kaj Jensen ikke i tvivl om, at Guldbæk stadig er det helt rette sted at bo.

- Jeg kan ikke finde et bedre sted at træne heste end på Hovhedegård, så jeg bliver her, men jeg håber på, at der kan komme en bedre telefoni, og jeg stiller også gerne min jord til rådighed, hvis der er nogen, der vil sætte en ny mast op.

 

Line Vanggaard Pedersen

Byrådsmedlem bliver løsgænger: Skuffet "Line landmand" forlader sit parti

Elena Sadiku

Fortuna styrker talentudvikling: Tidligere ungdomslandstræner skal skabe fremtidens ligaprofiler

150121_Mikele_Volpi

play Horesta vil åbne restauranter for vaccinerede borgere - nordjysk restauratør vil ikke

Virtuel rundvisning - Ranum Efterskole College

Efterskole kan ikke vise kommende elever rundt på grund af corona - nu har de fundet en løsning

Line Vanggaard Pedersen

Byrådsmedlem bliver løsgænger: Skuffet "Line landmand" forlader sit parti

Elena Sadiku

Fortuna styrker talentudvikling: Tidligere ungdomslandstræner skal skabe fremtidens ligaprofiler

150121_Mikele_Volpi

play Horesta vil åbne restauranter for vaccinerede borgere - nordjysk restauratør vil ikke

Til forsiden

Til forsiden