Med prisen følger en check på 15.000 kr. som naturfagsteamet og skolen kan bruge på lærerige og naturvidenskabelige oplevelser for eleverne. Foto: Per Frank Paulsen

Karensmindeskolen er landets bedste til at lave naturvidenskabsfestival

Karensmindeskolen i Støvring vandt i dag prisen som Årets Festivalarrangør til stor overraskelse for lærere og elever. Skolen løber med prisen foran 6000 andre skoler.

Kun en lille håndfuld ansatte på Karensmindeskolen vidste, hvad der skulle ske i dag klokken 14. For da blev skolen kåret som Årets Festivalarrangør, og det vil sige som landets bedste til at skabe en god og lærerig naturvidenskabsfestival for eleverne.

Det er Astra, Danmarks nationale naturfagscenter, der står for kåringen.

Vi er så stolte over, at vi får denne anerkendelse på landsplan af lærernes arbejde med at skabe science-oplevelser for eleverne.

Jette Poulsen, viceskoleleder, Karensmindeskolen

Skolens lærere troede, de var til torsdags-briefing, men pludselige tonede repræsentanter for Astra og politikere og embedsfolk fra Rebild Kommune frem på storskærm for at overrække prisen. Overrækkelsen foregik online på grund af corona-restriktionerne.

  Foto: Per Frank Paulsen

- Vi er så stolte over, at vi får denne anerkendelse på landsplan af lærernes arbejde med at skabe science-oplevelser for eleverne. Prisen er et bevis på, at de kan noget særligt med at give vores elever størst mulig faglig viden, færdigheder og motivation, siger viceskoleleder på Karensmindeskolen Jette Poulsen.

En check på 15.000 kroner

Prisen som Årets Festivalarrangør gives til den skole, der er særligt god til at bruge Naturvidenskabsfestival som motor for at skabe og vedligeholde naturfaglige kulturer. Karensmindeskolen er udvalgt blandt cirka 6000 skoler, der laver Naturvidenskabsfestival i uge 39.

Med prisen følger en check på 15.000 kr. som naturfagsteamet og skolen kan bruge på lærerige og naturvidenskabelige oplevelser for eleverne.

00:46

- Vi er så stolte over, at vi får denne anerkendelse på landsplan af lærernes arbejde med at skabe science-oplevelser for eleverne. Prisen er et bevis på, at de kan noget særligt med at give vores elever størst mulig faglig viden, færdigheder og motivation, siger viceskoleleder på Karensmindeskolen Jette Poulsen.

Luk video

Science Fair for alle

Hvert år under Naturvidenskabsfestivalen arrangerer Karensmindeskolen Science Fair for skolens 700 elever. Årets tema er Store Opdagelser. Alle eleverne forbereder en fremlæggelse af et bestemt emne, som de fortæller hinanden om med opstillinger, boder og aktiviteter ved den store Science Fair om torsdagen.

En dag, hvor eleverne også laver eksperimenter klassevis: De mindste elever tager på edderkoppejagt, mellemtrinnet bygger elmotorer og udskolingen varmluftballoner.

- Fra Astras side vil vi gerne kvittere for det store arbejde og de flotte resultater, der er til daglig glæde for børn og unge her. Med et dygtigt team, tværfaglighed, eksterne samarbejder og en ledelse, der bakker op, er Karensmindeskolen med til at skabe en stærk naturfaglig kultur i Danmark, hvor høj naturfaglig dannelse og stærke naturfaglige kompetencer tillægges stor værdi, siger programleder for Naturvidenskabsfestivalen Ea Eskildsen.

00:35 Luk video

Naturvidenskabsfestival

  • Naturvidenskabsfestival er Danmarks største og ældste festival for naturvidenskaben.
  • Flere end 150.000 børn og unge over hele landet oplever hvert år i uge 39 ny, anderledes og eksperimenterende naturvidenskab.
  • Tanken med Naturvidenskabsfestival hvert år i uge 39 er at motivere børn og unge til at udforske, forstå og forandre verden med science.