Kommunen har intet alternativ til 5-årige Arthur: - Han er en af de børn, der ikke kan rummes her

Flere forældre er nu gået sammen om at klage over Rebild Kommune.

Arthur Boddum er fem år gammel og nærmer sig skolealderen.

Men hverken ham eller hans forældre aner, hvor eller hvordan, det kommer til at foregå.

- Han skal i hvert fald ikke være i Rebild Kommune, for han er en af de børn, der ikke kan rummes i kommunen her, lyder det fra den frustrerede far, Thomas Boddum.

I alt kommer omkring 50 børn til at skifte pasnings- eller skoletilbud, efter Rebild Kommune nu har besluttet, at Læringscenter Himmerland i Skibsted skal lukke.

- Hvis vi ikke havde besluttet os for at lukke det ned, så skulle der alligevel ske en masse ændringer, fordi vi ikke har plads til dem, forklarer Jesper Greth (V), der er borgmester i kommunen.

quote Vi synes, der er så mange ting, der er urimelige.

Thomad Boddum, far til Arthur

Det er det værste

Nogle af børnene skal til en ny børnehave med 120 børn i Støvring, som slet ikke er bygget endnu. Andre skal i et specialtilbud på Suldrup skole.

Men Arthur Boddum er én af de børn, som har så mange specielle behov, at Rebild Kommune slet ikke har et alternativt tilbud til ham, når Læringscenter Himmerland lukker. 

- Det er det værste. Hvis bare man vidste, hvad det var, så kunne man forholde sig til det trods alt, siger Thomas Boddum.

Han mener ikke, at forældrene har været tilstrækkelig inddraget i processen, og savner både dialog og en egentlig plan fra kommunen. Derfor går han nu sammen med flere af de andre forældre for at klage over Rebild Kommune.

- Vi synes, der er så mange ting, der er urimelige, siger Thomas Boddum og fortsætter:

- Så det stopper ikke her. Det er måske i virkeligheden først lige startet.

Du kan se hele indslaget herunder:

Forældre vil nu klage over Rebild Kommunes afgørelse, der lukker Læringscenter Himmerland, og sender flere børn med specielle behov ud af kommunen.

Seneste nyt

fra Nordjylland