LIGE NU:

KulturStationen får for 194.000 kroner bedre lyd

Spillestedet KulturStationen i Skørping får støtte fra Tuborgfondet til at løse problemer med dårlig akustik.

Dårlig og rungende akustik har i årevis sat grå hår i hovedet på lydfolkene på spillestedet Kulturstationen i Skørping. Men nu er løsningen på vej. Kulturstationen har netop fået en donation på 193.917 kroner fra Tuborgfondet Musikhjælp.

Pengene skal bruges til at forbedre akustikken, så publikum langt bedre vil kunne høre, hvad der bliver sagt eller sunget, og det har der været hårdt brug for.

- Med denne her ombygning er tyve års lydhelvede slut. Ændringen vil tilgodese alle, der bruger salen, uanset om det er private fester, teater, foredrag eller musik, siger Finn Nygaard, der er formand for KulturStationen.

Det er en jury, der blandt mange kvalificerede ansøgninger har besluttet, hvilke spillesteder, der skulle have bevillinger. Når KulturStationen er et af de udvalgte steder, er det fordi, spillestedet længe har kæmpet med akustiske udfordringer. I ansøgningen præsenteres et godt bud på en løsning, der vurderes at ville gøre en væsentlig forskel for lydoplevelsen, og de modtager derfor en bevilling til en akustikregulering af rummet. Ombygningen skal udføres af frivillige med professionel vejledning.

Akustikeren Claus Hansen har fået til opgave at lave efterklangen, så der stadig er klang i rummet, og den fortsat er egnet til akustisk musik.