02:17

Skørping Marionetteater fejrer i år 40 års jubilæum med en forestilling, der ser tilbage på de bedste forestillinger fra de 40 år. Video: Michael Schmidt Thomsen

Med en gennemgang af de sidste 40 års dukketeater, er Skørping Marionetteater klar med en jubilæumsforestilling. Foto: Michael Schmidt Thomsen

1 af 2

Marionetdukkerne fylder 40 år

Skørping Marionetteater har i 40 år spillet dukketeater for voksne. Nu er de klar med en jubilæumsforestilling, der ser tilbage på de sidste 40 år.

Den Lille Prins, Tryllefløjten, Den lille pige med svovlstikkerne og Aladdin. Det er bare et lille udpluk af de mange forestillinger, der siden 1977 er blevet opført af Skørping Marionetteater.

Nu er teatret klar med en jubilæumsforestilling, som har optræden af 47 dukker fra 13 forskellige stykker, der er blevet spillet i Skørping de sidste 40 år. Den Lille Prins var det allerførste stykke, der blev opført, og prinsen og hans ven ræven er de gennemgående værter og fortællinger, der i løbet af tre forestillinger 1. og 2. april guider tilskuerne gennem de 40 års marionethistorie.

- Det bliver helt fantastisk. Det gør det, siger Else Marie Almeborg, som er formand for Skørping Marionetteater og selv trækker i trådene under forestillingen.

Læs også Skørping Marionetteater bliver mobile

Skørping Marionetteater er Danmarks eneste voksendukketeater, og spiller primært voksenforestillinger, mens det også af og til bliver til noget for det yngre publikum eller hele familien.

Gennem årene er der spillet mange forskellige genrer, bygget utallige dukker og syet kostumer i massevis. Men alt det var ikke blevet til noget som helst, hvis det ikke havde været for et enestående engagement.

- Det er ildsjæle, der er årsag til det. Alle synes, det er sjovt. Vi er en blandet flok, men alle kan noget forskelligt, og det er der brug for i sådan et marionetteater, siger Else Marie Almeborg.

Selv har hun været med i 23 år. Nogle har været med helt fra starten og holder ved endnu, og andre er kommet til undervejs. Og for at klare 40 år mere, er der brug for friske kræfter.

- Gennemsnitsalderen er ved at være lidt høj, så vi kunne godt bruge nogle friske kræfter, lyder jubilæumsønsket fra formanden.

Læs også Stjålet teater er fundet igen