01:33

En murer, en tømrer, to landmænd og en portspecialist, er hvad der skal til for at få opført et morderne sundhedshus. Fem lokale ildsjæle i Nørager i Vesthimmerland tog en hurtig beslutning, købte den gamle bankbygning, og har nu for beskedne 1.6 millioner kroner omdannet bankbygningen til et helt nyt moderne sundhedshus med blandt andet tandlæge. Og det stopper ikke her. Allerede nu har de fem lokale ildsjæle tanker om at købe nabohuset, hvor der lige nu er en læge tilknyttet, og dermed få en fællesbygning med sundhedshuset.

Foto: Mogens Jørgensen

1 af 2

Nørager-borgere gik sammen om sundhedshus: Nu er det indviet

Nørager Sundhedshus kunne fredag slå dørene op til den officielle indvielse. Huset er blevet til på initiativ af fem lokale borgere.

Der var masser af glade borgere i den himmerlandske by Nørager fredag. Her blev byens nye sundhedshus nemlig indviet. Et sundhedshus, der er blevet til på borgernes eget initiativ og for kun 1,6 millioner kroner.

I spidsen for projektet har landmand Jeppe Ugilt Hansen sammen med en murer, en tømrer, en portspecialist og endnu en landmand sørget for at købe og modernisere byens gamle bank, så sundhedshuset kunne blive til virkelighed.

Nu er en tandlæge, en fodterapeut, en psykolog og en akupunktør flyttet ind i sundhedshuset, der fra første dag lader til at være en succes. Jeppe Ugilt Hansen afviser dog, på de fem ejeres vegne, at tage hele æren for projektet.

- Det er ikke kun os, der har æren for det her. Vi har stået for de fysiske rammer, men der er andre i byen, der har arbejdet for det her og vil det her.

Når sundhedshuse rundt om i Nordjylland opføres, følger der ofte store millionregninger med, men i Nørager har det altså kun kostet 1,6 millioner kroner.

- Ja, og det er vi også lidt stolte af. At det i privat regi er lykkedes os at stable det her på benene til en rimelig pris. Der er jo projekter andre steder i landet hvor man ender oppe i nogle svimlende beløb og hvor man ikke engang har fuldt belagt med læger endnu, siger Jeppe Ugilt Hansen.

Og apropos læger har de fem ildsjæle fra Nørager allerede næste projekt klar. De vil købe nabohuset hvor byens læge har hjemme.

- Kongstanken er at de to bygninger skal bygges sammen, så alt bliver samlet under et tag. Lægen ligger lige ved siden af og er meget positivt stemt for, at det på et tidspunkt skal lykkes at lave et samlet sundhedshus, siger Jeppe Ugilt Hansen