04:04

Mød Caroline Christoffersen, der er bosat i Berlin. Video: Privatfoto

Foto: Privatfoto

1 af 2

Nordjyde bosat i Berlin: Det er skræmmende

Selv om Caroline Thorup Christoffersen var hjemme i sikkerhed i Himmerland, da angrebet på et julemarked i Berlin, skete, påvirker det hende.

20-årige Caroline Thorup Christoffersen stod midt i dagens sidste tandbørstning før sengetid, da beskederne og opkaldene begyndte at vælte ind på hendes og forældrenes telefoner mandag aften.

- Er Caroline okay? Det er jo skrækkeligt, hvad der er sket i Berlin.

En lastbil var kørt ind i et julemarked i det vestlige Berlin på Breitscheidplatz. En var dræbt. Flere såret. Og som timerne gik steg tallene - til 12 døde og 48 sårede. Igen gik verden i chok. Og det gjorde Caroline Thorup Christoffersen også. 

  Foto: Hannibal Hanschke, Scanpix

Siden september har hun boet og arbejdet i Berlin, og byen var blevet hendes hjem. Mandag aften stod hun heldigvis og børstede sine tænder i forældrenes hus i Haverslev. Hun var lige kommet hjem på juleferie, og det er altså fra Himmerland, at hun nu kan følge udviklingen i Berlin.

- Det er så mærkeligt. Jeg troede først ikke på det, men så begyndte jeg alligevel at skrive rundt til mit netværk i Berlin bare for at høre, om de var i sikkerhed. Og det var de heldigvis alle sammen, men de er chokerede og sidder alle sammen hjemme, som de har fået besked på af myndighederne. Byen er helt øde, har de fortalt, og det er altså svært at forestille sig Berlin på den måde. Den står jo ellers aldrig stille, siger Caroline Thorup Christoffersen.

Selv var hun på det ramte julemarked for et par uger siden, en lørdag eftermiddag, hvor det ikke var til at sparke sig frem for mennesker mellem træboderne og julelysene. 

  Foto: Hannibal Hanschke, Scanpix

- Selvfølgelig har jeg tænkt på, at der kunne ske terrorangreb. De sker jo overalt. Og sandsynligheden for, at Berlin skulle blive ramt, er jo klart større, end at det skulle ske hjemme i lille Haverslev. Men det er skræmmende, og det kommer meget tæt på nu, synes jeg, siger Caroline.

Og det er noget, der vil præge hendes tanker, når hun vender tilbage til Berlin kort før nytår, fortæller hun.

- Altså, jeg føler mig tryg ved at skulle tilbage til min lejlighed på Prenzlauerberg og min arbejdsplads i Kreuzberg (bydel i Berlin, red.), men jeg vil tænke meget over angrebet, når jeg færdes på større pladser, eller når jeg skal med U-bahn rundt i byen. Der vil jeg nok være lidt bange, siger Caroline Thorup Christoffersen.