Foto: Privatfoto

Politiaktion mod gaderæs: Et kraftigt signal til kørerne

Aktionen fredag aften, hvor Nordjyllands Politi beslaglagde to biler, skulle sende et signal til kørerne, om de konsekvenser det kan få ved at deltage i ulovlige ræs.

Nordjyllands Politi har længe haft problemer med kap- og væddeløbskørsel, og man har endda forsøgt at lovliggøre ræsene under ordnede forhold for at undgå de farlige løb. Men fredag aften kunne Nordjyllands Politi så beslaglægge to biler, der kørte ulovligt ræs i Støvring.

- Der sker det, at vores færdselspoliti her i Nordjylland laver en observation i forbindelse med noget kap- og væddeløbskørsel, som vi jævnligt har været plaget af. Og i går aftes var det så i Juelstrupparken nede i Støvring, hvor det gik løs, siger Vagtchef Bent Højgaard. 

I aktionen havde politiet lavet skjulte observationer af bilerne, hvor de målte en hastighed på over 130 km/t. Efterfølgende konfronterede de førerne med målingerne.

- Vi håber selvfølgelig på, at det sender et kraftigt signal om, hvad man indlader sig på, siger Bent Højgaard fra Nordjyllands Politi.  

Læs også Politiet slog til mod ulovligt gaderæs: To biler beslaglagt

Indtil videre har de to førere fået beslaglagt bilerne, men Nordjyllands Politi oplyser, at det i en retslig afgørelse meget vel kan blive besluttet, at de ender med en førerretskendelse på op til et år. 

- Der kommer selvfølgelig en retslig afgørelse på det, men udgangspunktet er beslaglæggelse af begge køretøjer, og den ene havde en værdi på op til et par hunderede tusind kroner, og dertil ikke mindst, hvis man er afhængig af det, en førerretsfrakendelse, siger vagtchefen.

Få hele historien i lørdagens indslag om det ulovlige gaderæs.

01:37 Luk video