LIGE NU:

Pølseristning over bål antændte naturbrand

Et bål ved en spejderhytte ved Støvring tog lørdag eftermiddag en meget uheldig drejning.

Det skulle have været et lille uskyldigt bål - sådan et man kunne riste et par pølser over. Det var i hvert fald dét, en flok på fire voksne og seks børn havde tænkt sig, da de tændte op ved en spejderhytte på Volsted Skolevej ved Støvring tidligt lørdag eftermiddag.

Men det lille bål udviklede sig desværre hurtigt til en mindre naturbrand, som Nordjyllands Beredskab måtte rykke ud til.

- Der er tilpas tørt i landskabet til, at ild hurtigt kan sprede sig, og det gjorde det også her. Den nåede at få fat i cirka 400 kvadratmeter græs, før den blev slukket igen, siger indsatsleder Nils Eltzholtz.

Alligevel var der ikke meget arbejde til hverken ham eller resten af hans kolleger, da de nåede frem; det var nemlig lykkedes flokken ved spejderhytten at få styr på branden selv inden.

- Det gjorde virkelig en indsats, og de gjorde alt det rigtige. De hentede vand i spande og skåle og løb i pendulfart frem og tilbage, siger Nils Eltzholtz.

Gruppen var ifølge indsatslederen ved spejderhytten, fordi de havde brugt formiddagen på at rydde op og gøre rent derude, og de ristede pølser over bålet skulle have fungeret som middagsmad og belønning.

Ingen kom til skade ved branden.