LIGE NU:

Poul arbejdede i USA for 60 år siden: Resultatet blev et livslangt venskab

Arbejde på en gård i Arizona kastede et livslangt venskab af sig. I år mødtes vennerne igen i Rebild Bakker.

4. juli 1776. USA erklærer sin uafhængighed fra det britiske imperium. Hvert år lige siden er dagen blevet fejret, og siden 1912 er dagen også blevet markeret i Danmark, hvor Rebildfesten har haft til formål at pleje og fastholde forholdet mellem Danmark og USA.

I år er ingen undtagelse, og tirsdag var flere tusind mennesker således samlet i Rebild Bakker den 105. udgave af festen.

Som traditionen byder var 500 deltagere samlet til frokost i bakkerne med sild, snaps og gensynsglæde som omdrejningspunkt.

Blandt deltagerne var Poul Nielsen fra Hobro, der sammen med sin bror tog til USA i 1954 for at finde arbejde.

- Vi arbejdede lidt i Los Angeles, og jeg har faktisk fodret køer, der hvor Disneyland ligger i dag, fortæller Poul Nielsen, der i dag er 86 år gammel.

Senere kom Poul og hans bror til at arbejde for familien Patterson i Arizona, og gennem et år udviklede der sig et vendskab mellem de to familier, der har varet lige siden. Nu er det blevet tradition, at de hvert år mødes i Rebild over en snaps og masser af gode minder.

- Det er helt fantastisk. Det kan slet ikke beskrives, sådan et venskab, der har varet i over 60 år, siger Poul Nielsens datter Ellen, der havde Sharon Pattersson ved sin side til frokosten.

Hjemme hos ægteparret vejrer både Stars and Stripes sammen med Arizonas stats-flag, der symboliserer de 13 oprindelige stater og Colorado River, og USA har da også en speciel plads i Poul Nielsens hjerte.

- Jeg tager til USA ligeså tit, jeg kan komme til det.

Spørgsmål: Du vil ikke flytte derover?

- Nej, jeg er 86 år gammel.