Foto: Jeppe Hostrup

Ravnkilde vil sætte verdensrekord igen med 28.000 trylledejsfigurer

Igen i år har hele byen sammen med den lokale Købmand kastet sig ind i kampen om 10.000 kroner til fællesskabet – ved at bage og indsamle flest trylledejsfigurer.

Sidste år var det en guirlande, der sikrede Ravnkilde 10.000 kroner til fællesskabet. Og igen i år er byen gået jule-amok. Denne gang i trylledejsfigurer.

Kæden af Min Købmand-butikker har udskrevet en konkurrence blandt landets 170 butikker om, hvem der kan bage og indsamle flest trylledejsfigurer. De fire butikker med flest figurer vinder 10.000 kroner.

- Det er jo sådan lidt symbolet på, hvad det er der sker her i byen – at man lige rykker sammen i bussen og trækker i arbejdstøjet, når der bliver udskrevet sådan en konkurrence her, siger Hanne Degn, der driver den lokale købmandsforretning.

02:04

Se indslaget om de mange trylledejsfigurer.

Luk video

Konkurrencen sluttede mandag klokken 12, og i Ravnkilde er der med hjælp fra både børnehaver, dagplejebørn, foreninger og byens borgere blevet indsamlet svimlende 28.846 trylledejsfigurer.  

- Det er jo helt fantastisk, for det fortæller jo, at der er så mange, der vil byen men også vil købmanden, lyder det fra Hanne Degn.

Opbakning til købmænd og fællesskab

Sidste år vandt Ravnkilde den samme konkurrence. Her gjaldt det dog om at lave den længste guirlande. Også her bakkede hele byen op, og det blev til en førsteplads med en guirlande på 19,269 kilometer, der både fyldte i butikken og det lokale forsamlingshus.

- Vi rykker sammen i bussen og støtter op om hinanden. Det er også vigtigt i et lokalsamfund, og det er vigtigt, at vi kan bevare vores købmand. Og hende kæmper vi gerne for, siger Birte Kjeldsen, en af de borgere, der har lagt en stor indsats i bagningen og indsamlingen af trylledejsfigurer.

Et andet sted, hvor der også har været gang i trylledejsbagningen er i Flauenskjold. Her blev butikken sidste år nummer fire – men trods drømme om en førsteplads, er der med godt 8000 trylledejsfigurer alligevel for langt op til konkurrenterne fra Ravnkilde.

Men i en tid, hvor det kan være svært at holde liv i de små købmandsbutikker, er den lokale købmand alligevel glad for den opbakning, han har mødt blandt sine kunder.

- Det giver en masse sammenhold i byen, og man lærer også sine kunder at kende på en anden måde. Og de kommer ind en gang i mellem for lige at høre, hvordan det går, og hvor mange man har, forklarer Kasper Pedersen.

Planen i Ravnkilde er, at de mange trylledejs-figurer i løbet af december vil blive solgt som til-og-fra-kort, og overskuddet fra salget skal gå til velgørenhed.

02:04

Indslag fra 2018, hvor Ravnkilde lavede en guirlande på mere end 19 kilometer.

Luk video