Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Rebild Kommune til minister: Et Sophie's choice

I et åbent brev til transportminister, Magnus Heunicke opfordre flere nordjyske politikere ministeren til at genoverveje beslutningen om at nedlægge enten Skørping eller Støvring som stoppested for IC-togene.

Rebild Kommune er af Transportministeriet blevet bedt om at vælge, om det skal være Støvring eller Skørping, der i fremtiden skal beholde sin status som stoppested for IC-togene. Et umuligt valg, mener flere fremtrædende nordjyske politikere.

Derfor har borgmester i Rebild Kommune, Leon Sebbelin sammen med Flemming Møller Mortensen, Bjarne Laustsen og Per Bisgaard sendt et åbent brev til transportminister Magnus Heunicke, hvor de prøver at skitsere, hvad en nedlæggelse af en af stationen vil få af betydning.

- I dag stopper toget i begge byer, hvilket er med til at binde kommunen og landsdelen sammen og gøre Støvring og Skørping til attraktive pendler-byer med nem og fleksibel trafik til jobbet i både nord- og sydgående retning. Et job, der for mange borgeres vedkommende ligger uden for kommunen i de større byer Aalborg, Hobro, Randers og Aarhus, står der i brevet til ministeren.

I brevet lægges der op til, at man med både Skørping og Støvring i dag kan tiltrække borgere, der kan pendle ud af til både Aalborg og Aarhus.

- I begge byer har mange borgere investeret i en bolig i forventningen om, at fleksibel transport var en del af pakken. I forventningen om, at Rebild Kommune ikke var en ø adskilt fra resten af Jylland. I forventningen om, at Rebild Kommune var en integreret del af Danmark, skriver de nordjyske politikere.