Rebild vinder Con Amore. Fra venstre ses Villy Dall, formand for AKKS, Birgit Overgaard, AKKS, Claus Holm og Gert Fischer, Rebild Kommune, Anette Hyre-Jensen, Fredericia Kommune samt Ege Juul Nielsen fra DATS. 

Rebild vinder Con Amore Kulturpris 2019

Rebild Kommune vinder fornem kulturpris for sit arbejde for kulturen i hele kommunen, og især er der stor fokus på et nært samarbejde i krydsfeltet mellem amatører og professionelle.

- Jeg føler mig som Jacob Fuglsang lige efter en overstået bjergetape – der mangler kun 2 kønne piger, som kysser mig på kinderne, sagde en meget glad udvalgsformand Gert Fischer, da Rebild Kommune blev kåret som vinder af året Con Amore kulturpris.

Kåringen foregik fredag middag på Kulturmødet på Mors, og da også Fredericia Kommune og Vejen Kommune var nominerede, var der spænding til det sidste.

Con Amore Kulturpris er stiftet af AKKS – Amatørernes Kunst & Kultur Samråd og DATS – Dansk Amatør Teater & Scenekunst. Formålet er at sætte positivt fokus på de kommuner, der skaber de bedste vilkår for amatørkulturen. Den fornemme pris blev fredag uddelt for sjette gang.

De tre nominerede kommuner har ifølge juryen alle skabt gode rammer for amatørkulturen med fokus på velegnede faciliteter, en kulturpolitik der prioriterer amatørkulturen samt et lydhørt og behjælpeligt medarbejderteam, men særligt for Rebild gælder det med juryens ord at: Der gøres meget for kulturen i hele kommunen, og især er der stor fokus på et nært samarbejde i krydsfeltet mellem amatører og professionelle, hvilket er til stor gavn for vækstlaget. Der er plads til forskellighed, det er godt at bo i Rebild Kommune.

Læs også Regnvejret driller: Kongelig ballet i Rebild er aflyst

Kåringen og overrækkelsen af årets Con Amore kulturpris foregik fra den nye scene i Klostergården og det hele blev krydret med herlig jazz fra bandet Orfeo, samt indslag fra Fyrspillene fra Sydthy og Sjørring Sø Kulturforening. Som et ekstra krydderi på det hele deltog Dunkelfolket med deres helt specielle masker og opførsel.

Con Amore Dunkelfolket: Dunkelfolket sørgede med deres spændende fremtoning for at lokke gæsterne i den rigtige retning før prisoverrækkelsen

 

Fakta om AKKS:

• Amatørernes Kunst & Kultur Samråd (AKKS) består af 19 organisationer, der på amatørniveau arbejder inden for musik, sang, foto og dans.

 

• De har alle som mål at fremme den aktive deltagelse i den udøvende kunst og er baseret på det frivillige engagement og foreningsformen.

 

• Tilsammen repræsenterer de omkring 80.000 tusinde aktive amatører, hvoraf halvdelen er børn og unge.

 

Fakta om DATS:

• DATS er en landsdækkende teaterorganisation, der arbejder lokalt, regionalt og på landsplan for at styrke og udvikle teater i Danmark.

• DATS fremmer og støtter teatervirksomhed, herunder projekter der bidrager til samfundsdebatten, styrker ytringsfriheden og skaber dialog på tværs af sociale, etniske, religiøse og kulturelle skel.

• DATS varetager enkeltmedlemmers, sceners, gruppers og institutioners teater- interesser. I alt er der ca. 50.000 aktive amatørteaterfolk i alle aldre landet over.

• DATS yder tilskud til kurser og opførelser, arrangerer festivaler, konferencer og uddannelsesforløb samt formidler teaterkontakt nationalt og internationalt.

Læs også De giver den gas i Rebild: Her fødes der flest børn