Red Bull Rævejagt fik en hæsblæsende start i Rebild

Der var fart over feltet, da mere end 400 MTB ryttere blev sendt afsted i en infernostart med den tredobbelte verdensmester i MTB Simon Andreassen lige i hælene.

En utraditionel rævejagt blev lørdag eftermiddag blæst i gang i det smukke naturområde omkring Triatland i Rebild Bakker i Rold Skov.

Red Bull Rævejagt følger den traditionelle Hubertusjagt, men vender alligevel konceptet på hovedet. Udover at hesten var skiftet ud med en af ”jern”, var jagten ikke helt traditionel: Det var nemlig jægerne, som blev jagtet af ræven, den tredobbelte verdensmester Simon Andreassen for andet år i træk.

Præcis kl. 14.00 blæste jagthornet løbet i gang og de mere end 400 ryttere – fra amatører til professionelle, ræsede afsted henover startlinjen i en infernostart med et fælles mål om ikke at blive indhentet af Simon Andreassen. Med et forspring på 2 minutter, dobbelt så lang tid som sidste år, havde den tredobbelte verdensmester travlt med at komme afsted for at jage de mange ryttere.

Med en tid på 32.24 kom Simon Andreassen i mål overhalet af 7 ryttere, heriblandt sin gode ven Sebastian Fini som løb med sejren med tiden 28.23. På anden pladsen kom Anders Bregnhøj og 3. pladsen gik til Kasper Svendsen, som sidste år fik en flot anden plads.

- Igen i år har det været super sjovt at køre mod mere end 400 ryttere og forsøge at hente så mange som muligt undervejs. De to minutters forspring og de ekstra mange ryttere, gjorde det en del sværere i år, men meget mere motiverede for mig. Samtidig var den nye rute både fysisk mere krævende og teknisk udfordrende, så der har været masser af udfordringer for både professionelle og amatører, siger Simon Andreassen.

TOP 5:

• Sebastian Fini: 28.23
  • Anders Bregnhøj: 29.35
  • Kasper Svendsen: 29.48
  • Nicklas Bols: 29.52
  • Christian Svendsen: 31:04

Første kvinde i mål var Anna Madsen med tiden 38.18, 2. pladsen gik til sidste års kvindelige vinder Clara Blohm Clemmensen og 3. pladsen til Sanne Svendsen.