LIGE NU:

Reddet af konen: Mand hjulpet op af to meter dybt hul, han selv havde gravet

Manden blev reddet op af jordhullet, efter han havde siddet fast i mere end en time. Hans kone var begyndt at savne ham ved kaffetid og fandt ham under jordbunken.

En ældre landmand i Nørager kan takke sin kone for, at han ikke stadig sidder fast i et jordhul på sin ejendom.

Torsdag eftermiddag var manden ved at grave ud til et dræn med en håndskovl på sin ejendom på Grunderupvejen, og det resulterede i et to-en-halv meter dybt hul.

Men da han er godt nede i hullet for at grave det helt færdigt, falder siderne sammen, så jorden styrter ned over manden.

- Pludselig sidder manden i jord til hoften, og han kan ikke komme fri. Skovlen, han har brugt til at grave hullet med, sidder nemlig også fast i jordbunken, fortæller indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab, René Nikolajsen.

quote Pludselig sidder manden i jord til hoften, og han kan ikke komme fri.

René Nikolajsen, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab


Konen fandt ham i hullet

Mens manden sidder godt og grundigt fast i jordhullet, begynder hans kone inde i stuehuset at blive bekymret for ham. De to skulle nemlig have drukket en kop kaffe sammen - men manden dukker aldrig op.

- Efter en time går hun ud for at kigge efter ham og finder ham så nede i hullet, hvorefter hun slår alarm og ringer til os, fortæller indsatslederen.

Heldigvis var brandfolkene hurtige til at gribe en skovl - og fik manden gravet fri på blot 10 minutter.

Manden blev tjekket af de tilkaldte paramedicinere, som ikke fandt det nødvendigt med at yderligere tjek eller behandling på hospitalet.

- Han var ved godt mod, så behandlerne vurderede, at han havde bedre af at komme ind på sofaen og få varmen, så han kunne komme til sig selv. Der var ingen fare på færde for ham, fortæller René Nikolajsen.