LIGE NU:

Skoleelever spreder iskoldt lys i mørket

Et smukt syn venter borgerne i Haverslev og Ravnkilde torsdag aften. Skolens elever har lavet islygter, der lyser byerne op. Et projekt, der skaber fællesskab for eleverne, selvom de er hjemsendt.

I over en måned har eleverne på Haverslev-Ravnkilde Skole været hjemsendt, ligesom resten af landets skoleelever, og det kan til tider være hårdt for børnene.

- Det er lidt træls at være hjemsendt, for jeg kan godt lide at være i skole, siger Sascha Thostrup Laustsen, der er 8 år og går på skolen i Ravnkilde.

Der er mange elever, der har det ligesom Sascha, og derfor har skolen fundet på et tiltag, der skal samle eleverne i denne tid – selvom de sidder hver for sig. 

Alle skoleelever er blevet bedt om at lave en islygte, som består af en iskugle, der prikkes hul på, så et fyrfadslys kan brænde indeni.

Sascha, Isabella og Emma går alle på Haverslev-Ravnkilde Skole, og de har været med til at lave islygter.
Sascha, Isabella og Emma går alle på Haverslev-Ravnkilde Skole, og de har været med til at lave islygter.

- Vi må få det bedste ud af afstanden

Lygterne bliver torsdag aften sat op ved skoleafdelingerne i Haverslev og Ravnkilde.

- Vi savner vores elever helt vildt meget, og vi savner også forældrene og vores gode samarbejde, men jeg tænker, at vi styrker det med en aktivitet som denne her. Vi må få det bedste ud af den afstand, der er, for den er nødvendig, siger Randi Høgenhav Frandsen, der er trivselspædagog på Haverslev-Ravnkilde Skole.

Alle elever har fået tilsendt opskriften på en islygte, så de kan producere den derhjemme med hjælp fra forældre. De elever, der får nødundervisning på skolen, laver også islygter, og det samme gør børnehavebørnene, så i alt kommer der til at brænde cirka 200 lygter.

- Jeg synes, det er dejligt og sjovt at få noget frisk luft og prøve noget nyt, siger Emma Poulsen på 8 år.

- Jeg synes, det har været sjovt, men også meget koldt, siger Isabella Bjerrum Lynge på 9 år med et smil.

SÅDAN LAVER DU EN ISLYGTE

Glæder sig til at se vennerne igen

Børnene er glade for opgaven, men de savner også skolen og den almindelige hverdag.

- Jeg glæder mig til, at jeg kan se alle mine venner på samme tid, og vi får lov til at lege og hygge os og gå til skolefest, og alle de ting, der er sjove, siger Sascha Thostrup Laustsen på 8 år.

- Det er lidt irriterende, at vi ikke kan se hinanden, men sådan er det jo, siger Emma Poulsen på 8 år.

De mange lygter skal sprede lys her i coronatiden, og håbet er, at børnene vil gå forbi sammen med deres forældre og søskende. 

Herunder kan du se, hvordan det ser ud, når lysene er tændt: