LIGE NU:

Suldrup får alligevel lægepraksis

På et ekstraordinært møde i regionens Praksisplanudvalg er der netop opnået enighed om, at en 32-årig læge kan få lov at flytte et såkaldt ydernummer, der giver lægen tilladelse til at drive lægepraksis i Suldrup.

Der er nu en lægepraksis på vej til Suldrup. Det står klart efter, at regionens Praksisplanudvalg mandag har behandlet en sag ekstraordinært.

- Det er sjældent, at vi behandler sager som disse ekstraordinært, men i den konkrete sag gav det rigtig god mening, for der er ikke grund til at vente med at få afklaret om en ung, nyuddannet læge kan få lov at etablere en praksis, der hvor hun altid har drømt om det. Så jeg er meget glad for, at vi i udvalget blev enige, siger formand for Praksisplanudvalget, Lis Mancini (S) i en pressemeddelelse.

- Vi har jo ikke sagt nej fra starten, og vi har haft forvaltningen til at grave dybere i sagen. De er kommet frem til, at Suldrup vil være ganske fint, så vi vælger at give grønt lys for, at ydernummeret kan flyttes. Rent teknisk giver det heller ikke vanskeligheder, siger Lis Mancini til TV2 Nord.

Det er Praksisplanudvalget, som behandler sager, hvor alment praktiserende læger ønsker at flytte en lægepraksis fra ét område til et andet. Udvalget består af bl.a. regionrådsmedlemmer, byrådsmedlemmer og praktiserende læger.

Tilladelse ud fra helhedsbetragtning

I den pågældende sag ønskede den unge læge at etablere en lægepraksis i Suldrup. Lægen havde imidlertid søgt om, og fået tilladelse til, at drive en lægepraksis i et andet område, som ikke inkluderede Suldrup.

Men et enigt udvalg besluttede altså at give tilladelsen ud fra en helhedsbetragtning af blandt andet Suldrups placering i forhold til øvrige omkringliggende lægepraksis. Det glæder selvsagt den 32-årige læge, Camilla Kjær Amelung.

- Jeg har i mange år haft et stort ønske om at etablere en lokal lægepraksis i Suldrup. Derfor er jeg glad for, at det nu kan lykkes. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang, og det glæder mig, at det kommer de lokale i området til gavn, siger Camilla Amelung.

I udvalget forsøger medlemmerne altid at tænke lægedækningen i Region Nordjylland ind i en større sammenhæng. Det sker for at undgå, at for mange læger etablerer praksis ét geografisk sted, mens der så kan mangle læger et andet sted.

Flytning af ydernummer

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

corona

Se hvordan smitten er i din kommune: Nordjylland holder sig på lavt smitteniveau

160521 WEB Knivstik i Visborg 3, Per F P

play Polsk mand stukket med kniv i Visborg

Nye Hausgaard

play Provokerende sang om Mors hitter: - Måske er den for grov

Katinka-2048x1153

Fornem talentpris til nordjysk sanger: - Jeg vidste slet ikke, hvormeget stemme jeg havde

Til forsiden

Til forsiden