08:21

Tour-vinderen kommer til Nordjylland

Foto: Patrick Hertzog, Scanpix

1 af 2

Tidligere Tour de France-vinder skal køre cykelløb i Rebild

Den tidligere Tour de France-vinder Carlos Sastre kommer næste år til Nordjylland for at deltage i et stort cykelløb i Rebild.

Han vandt Tour de France i 2008 efter at have sat konkurrenterne til vægs op ad den legendariske Alpe D'Huez-stigning, og næste år får han chancen for at vise, om bjergbenene stadig er gode. Her skal den lille spanier nemlig deltage i cykelløbet Cykelstafetten i Rebild.

Cykelstafetten minder om motionsløbet DHL-stafetten - et fimaløb, hvor man løber stafet så hurtigt eller langsomt, som man har lyst og evner til samtidig med, at man hygger sig med sine kolleger. Rebild bliver et af de steder, hvor Cykelstafetten bliver afviklet næste år.

- Der er masser af cykelløb, hvor du kører 70 kilometer fra A til B. De er fantastiske, men her vil vi gerne lave et løb, hvor det sociale aspekt spiller meget ind, siger Ole Egeblad, der er arrangør af Cykelstafetten.

Den tidligere verdensstjerne Carlos Sastre er en af dem, der skal være med til at trække motionscyklister til Rebild, og det er lidt af et scoop, arrangørerne har gjort.

- Jeg havde fornøjelsen af at være sponsorchef for CSC i syv år og lærte ham at kende i 00'erne, og vi havde ham og Jens Voigt oppe at køre i Rudersdal tidligere i år, og så snakkede jeg med ham om at komme med herop i september, siger Ole Egeblad, som mener, at den tidligere Tour de France-vinder kan blive udfordret i Rebild.

- Jeg tror, han vil synes, det er en god stigning.