LIGE NU:

Træhugning: Nordjyde tager EM-guld og sætter europæisk rekord

Brian Palsgaard satte ny europæisk rekord i træhugnings-disciplinen jiggerboard ved EM i Wales.

En ny europæisk mester i en noget særlig sportsgren. Træhugger Brian Palsgaard, der til dagligt træner i Rold Skov Klub slog alt og alle, da der onsdag blev afholdt finaler ved EM i træhugnings-disciplinen jiggerboard til EM i Wales. 

Det nye rekord blev sat i tiden 1 minut og 48 sekunder.

I jiggerboard skal man hugge i en stor træstamme, der står oprejst. Først skal man hugge et hul i stammen, så man kan sætte et bræt ind og bruge som trappe. Når man står på brættet, gør man det så igen, så trappen bliver på to trin. Herefter skal man så hugge sig halvvejs igennem stammens top. Stammen er 30 centimeter i diameter. 

Når man er nået halvvejs igennem toppen, kravler man ned, går om på modsatte side af stammen, hugger sine to trappetrin igen, og så hugger man stammen helt over i toppen. 

Alt det nåede Brian Palsgaard på 1 minut og 48 sekunder. En tid, der både var hurtig nok til en ny rekord og en guldmedalje i disciplinen. Det fortæller hans far Preben Palsgaard, der selv har flere titler som træhugger på CV'et. 

TV2 Nord har tidligere besøgt de to træhuggere, da Brian Palsgaard vandt de nordiske mesterskaber i træhugning. Det indslag kan du se her nedenunder.