Tyske vandreruteeksperter afprøver Nordjylland for første gang

Vandrere er til stadighed et af de største segmenter i de tysktalende fritids- og turismemarkeder - og nu ser de på danske ruter.

Deutsches Wanderinstitut afholder for første gang deres årlige forum udenfor Tyskland, nemlig i Nordjylland. Og derfor er der i disse dage tyske vandreruteeksperter på tur flere steder i Nordjylland.

Jammerbugt, Rebild og Mariagerfjord kommuner viser deres vandremuligheder frem. I Nordjylland findes tre certificerede premiumruter, nemlig Mariagerfjord Panoramaruten, vandreruten i Tranum-Fosdal og Rebild Bakker Ruten.

På forummet deltager udviklere af vandreruter, driftsansvarlige og repræsentanter fra nationalparker og en vandreforsker. Der deltager danskere, der arbejder med udvikling af Hærvejen og herberger langs Hærvejen.

På programmet er bl.a. nyt fra forskningen, workshops om klimaforandringernes betydning for vandreturisme og tema om naturbeskyttelse og vandring. Som led i programmet skal deltagerne ud på de nordjyske premiumruter .

- Vores tyske gæster vil formentlig blive overrasket over hvor forskelligartet Danmark også kan se ud, når de bevæger sig ind i landskaberne. De har typisk et billede af Danmark fra ferier langs Vestkysten. På forummet vil de blive præsenteret for helt andre landskabstyper, som hver især er noget helt særligt, siger rekreativ konsulent Lise Holt, Jammerbugt Kommune.

Vandrere er til stadighed et af de største segmenter i de tysktalende fritids- og turismemarkeder. I Tyskland er ca. 60 pct. af befolkningen mere eller mindre aktive vandrere, og de vil gerne have højkvalitets vandreoplevelser, som en del af deres ferie – hvilket især er blevet klart i takt med at flere og flere vandreruter er blevet certificeret i Tyskland og omkringliggende lande.

Tyske erfaringer viser klart, at størstedelen af vandrerne foretrækker at planlægge deres vandreture på egen hånd, på bekostning af organiserede og færdigpakkede vandreferier. Størstedelen af turisterne foretrækker rundture, hvor en typisk vandretur er på 12-14 km á ca. fire timers varighed.

Og nu er det så op til det tyske vandreinstitut, der har etableret Europas mest udbredte – og strengeste – kvalitetssystem for vandreruter for at sikre gode vandreoplevelser i naturen, om nogle af de nordjyske vandreruter kan godkendes.

Hvis ruten opfylder de skrappe minimumskrav, får den bevis på at være en ”premiumrute”. Der findes over 600 premiumruter i 9 europæiske lande, både lange ruter af mange dagsetaper, og kortere rundture ofte på 12-14 km.

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland