Seneste nyt:

Ung butiksejer glæder sig over at slippe for mundbind

De butiksansatte slipper for at gå med mundbind, når der fra mandag bliver indført restriktioner i det offentlige rum, og det glæder butiksindehaver i Støvring.

"Superdejligt". Sådan lød den første reaktion fra Mads Thorhauge Jensen, da TV2 Nord fortæller ham, at butikspersonale slipper for at gå med mundbind fra på mandag. Han er indehaver af tøjbutikken Mathstore  på bytorvet i Støvring.

- Jeg tænker, det er rigtig godt for personalet. Vi står i gennemsnit otte timer i butikken, så på den måde er det skønt, vi ikke skal stå så længe med mundbind, siger han.

Erhvervsministeriet har lørdag formiddag meddelt, at ansatte vil være undtaget for kravet om mundbind, der træder i kraft mandag 29. november, hvis arbejdsgiveren forlanger gyldigt coronapas af sine medarbejdere.

Bred opbakning i epidemiudvalg

Folketingets Epidemiudvalg har med et bredt flertal besluttet, at der skal være krav om mundbind eller visir i detailhandlen og indkøbscentre. Derudover skal man fremover vise coronapas hos "de liberale personrelaterede serviceerhverv som for eksempel frisører og kosmetologer", lyder det i en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

Fra 29. november gælder følgende krav for erhvervslivet:

Coronapasset vil fra den 29. november gælde i 72 timer ved PCR-test og i 48 timer for hurtigtest.

Personer, der er fuldt vaccinerede, eller som har modtaget deres første vaccinestik inden for de seneste to uger har et gyldigt coronapas. Borgere, der ikke har modtaget vaccinen, kan fortsat få et gyldigt coronapas ved en negativ PCR- eller hurtigtest, eller hvis de har været smittet med COVID-19 inden for de sidste 6 måneder. Kravet om coronapas gælder for voksne og børn over 15 år, lyder det fra ministeriet.

Glæder sig med et lille forbehold

Selv om Mads Thorhauge Jensen glæder sig på sine ansattes og egne vegne, synes han, det skaber en lidt speciel situation i butikkerne.

- Jeg synes ikke det giver mening at kunderne skal have. Enten ingen eller alle. Nu differentieres der mellem kunde og ansatte i samme lokale, siger han.

Men Mads Thorhauge Jensen retter ind og tilbyder gratis mundbind til alle kunder. Og så stiller han et skilt op, som myndighederne forlager, lyder det fra Mathstores indehaver.

- Jeg havde lykkeligt gemt det skilt væk, men nu kommer det frem igen, siger Mads Thorhauge Jensen.


Jysk Hjemmepleje

play Anklager om dårligt arbejdsmiljø og rod med lønnen hos plejefirma

Håndjern og politibil

Nordjyllands Politi fanger indbrudstyve i Sæby på fersk gerning

retten aalborg

play Første retsdag i planlægning af skoleskyderi: - Mit mål er at slå så mange mennesker ihjel

retten hjørring

66-årig skagbo tiltalt i omfattende narkosag

Jysk Hjemmepleje

play Anklager om dårligt arbejdsmiljø og rod med lønnen hos plejefirma

Håndjern og politibil

Nordjyllands Politi fanger indbrudstyve i Sæby på fersk gerning

Til forsiden

Til forsiden