02:05

Arrangørene håber, at de internationale venskaber kan være med til at skabe fred i verden. Foto: Johnni Isaksen

1 af 2

Unge opbygger venskaber på tværs af landegrænser i Bælum

30 unge fra flere forskellige lande deltager i disse dage i en international sommerlejr i Bælum. Håbet er, at de unge opbygger venskaber på tværs af landegrænser.

30 unge mennesker fra fem forskellige lande er i disse dage samlet i Bælum på sommerlejr. Det er organisationen CISV, der står for Children International Summer Village, der afholder sommerlejren. I år er temaet bæredygtighed, og derudover er formålet at forme venskaber blandt unge fra forskellige lande. 

- Overordnet set med CISV, så er det, at de kan hjælpe til at få venner på tværs af landegrænser, og som det store flotte mål, som CISV er, at man kan skabe fred i verden igennem børn og igennem børns venskab, siger Alma Mouritsen, der er en af medarbejderne på lejren. 

De unge mennesker er i alderen 14-16 år og kommer fra Danmark, Estland, Frankrig, Østrig og Schweiz. De bruger 14 dage af deres sommerferie på lejren i Bælum. 

- Der er folk fra hele verden, så selvfølgelig lærer vi af hinandens kulturer. Jeg prøver at lærer dem om min kultur, og hvor jeg er fra, siger Anton Wanner, der er fra Schweiz.

Sommerlejren slutter på lørdag og arrangørerne håber at sende de unge hjem med en masse gode oplevelser og mange nye venskaber. 

-Vi håber på, at de kan få lov til at udvide deres horisont lidt. De får lov til at se, at der ikke bare er det, her hvor vi kommer fra. Der er andre måder at gøre tingene på, siger Alma Mourritzen.