02:22

50 crossfittere i Aalestrup har ikke få lov til at falde hen i sofaen bare fordi de ikke kan mødes til træning. Her kommer en historie om hvordan man kan træne - selv om alt er lukket ned på grund af fare for coronasmitte. En træner i Aalestrup har knækket koden - og formået at skabe et fællesskab, som har fået en stor betydning i dagligdagen.Dorthe Fogh træner normalt 50 kvinder og mænd i cross-fit. Det kan hun ikke for tiden på grund af fare for corana-smitte. Video: Pia Stuckert TV2/Nord

50 crossfittere kan træne igen: Instruktør har knækket koden

Det er muligt stadig at mødes med andre udendørs, holde afstand og dyrke motion sammen. Det erfarede en gruppe crossfittere i dag.

50 crossfittere i Aalestrup har ikke fået lov til at falde hen i sofaen, bare fordi de ikke kan mødes til træning.

- Jeg tænkte godt nok først, det kunne være rart at slippe for træning, fortæller Heidi Skaarup. 

Hun og de andre på holdet er imidlertid glade for at de alligevel kan træne i en tid, hvor alt er lukket ned på grund af fare for coronasmitte.

Instruktøren Dorthe Fogh har nemlig knækket koden ved at udskifte fællestræningstimerne med et orienteringsløb rundt i Aalestrup, så deltagerne i små grupper kan tage rundt til forskellige poster og træningsøvelser. For til orienteringsløb er det ikke noget problem at holde afstand, og det betyder, at holdet stadig kan komme ud og dyrke motion sammen. 

- Det betyder meget for os, og det vidner om et stort hjerte, at hun tænker på os, siger Heidi Skaarup. 

Ruten slutter i Dorthe Foghs have, hvor hun vinker og hepper på motionisterne.

- Jeg bliver bevæget, når jeg hører at det betyder så meget for dem, fortæller Dorthe Fogh.