LIGE NU:

50 nye lægestuderende til Aalborg Universitet

På baggrund af en anbefaling, har regeringen besluttet at der om et halvt år skal optages yderligere 50 lægestuderende på Aalborg Universitet.

Onsdag fremlægger det såkaldte Lægedækningsudvalg sine anbefalinger til den fremtidige lægedækning i Danmark. På den baggrund har regeringen allerede truffet beslutning om at øge antallet af lægestuderende på Aalborg Universitet med 50.

Allerede om et halvt år kan Aalborg Universitet optage de 50 flere medicinstuderende. Dermed kan universitetet optage hele 150 studerende.

- Det er jo en pragtfuld dag. Det er regeringens beslutning, men det betyder at regeringen ikke har været tonedøv over for alle de henvendelser, der har været fra Nordjylland fra både nordjyderne og vi politikere på Christiansborg. Det er en super god beslutning, siger Preben Bang Henriksen (Venstre), der er en af de nordjyske politikere, der har presset på for at få flere studiepladser.

Lægeuddannelsen på Aalborg Universitet optog de første 50 studerende i 2010 efter en længere debat om blandt andet lægemangel i Nordjylland. I 2015 fik universitetet tildelt yderligere 50 studiepladser.

Dekanen på Det Sundhedsfaglige Fakultet på Aalborg Universitet, Lars Hvilsted Rasmussen sagde tilbage i juni 2016 at hvis antallet af medicinstuderende skulle svare til regionens andel af befolkningen, skulle det op på 150 studerende om året.

- Hvis vi kan få lov at uddanne 150 læger om året, så vil jeg tro, at vi i løbet af ti år kan have løst problemet, sagde Lars Hvilsted Rasmussen.

De 50 nye pladser kan komme til at afhjælpe lægemanglen i Nordjylland.

- Der er helt klare undersøgelser, der viser at cirka 70 procent af de studerende bliver i landsdelen når de er færdige. I det her tilfælde må vi sige, at det forhold at der kommer 150 studerende ind hvert år, kommer til at betyde utroligt meget for at få afhjulpet lægemanglen i Nordjylland, siger Preben Bang Henriksen.

 

 

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

sandskulpturer 7

play Attraktioner gør klar til at åbne torsdag

def_thumb,50_percent

play Regnbyger over Nordjylland: Torsdag kan byde på torden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

Lad dig ikke friste: Snyd med coronapas kan koste en plet på straffeattesten

112 alarm politi politibil

Hasarderet kørsel og hærværk foran børnehavebørn

Til forsiden

Til forsiden