LIGE NU:

5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Region Nordjylland er tilfredse med, hvordan storskalaforsøget med vaccination mod covid-19 er forløbet.

Tre forskellige steder i Nordjylland blev der fredag vaccineret mod covid-19 som en del af det storskalaforsøg, landets fem regioner har sat i søen. 5.000 personer i Region Nordjylland og op mod 35.000 personer på landsplan fik fredag en coronavaccine.

Det er det højeste antal personer, der er blevet vaccineret mod covid-19 på én dag.

Målet med forsøget var at stressteste vaccinationssystemet for at se, om det er gearet til at vaccinere adskillige tusinde personer dagligt i de kommende måneder, og i Region Nordjylland er der stor tilfredshed med dagens forløb.

- Alt er forløbet godt, og vi har fået tilkendegivelser fra borgere, som har været meget tilfredse, siger Jan Nybo, der er covid-19-test og -vaccinechef i Region Nordjylland.

Opfordrer folk til at komme til aftalt tid

Storskalaforsøget skal teste alle led i vaccinationsprocessen - ankomst, registrering, vaccination og venterum - og undervejs er der målt på tid. Efterfølgende bliver der på landsplan evalueret og justeret i forhold til de indsamlede erfaringer.

Fredag vaccinerede Region Nordjylland på Håndværkervej i Aalborg, i Bagterphallen i Hjørring og på Aalborg Universitetshospital. En af de erfaringer, regionen har gjort sig, er, at processen på vaccinationsstederne fungerer bedst, hvis folk kommer på det vaccinationstidspunkt, de har bestilt på forhånd.

- Alle skal nok komme til, og prøv at ramme tidspunktet for vaccination så tæt på som muligt. Dermed kan vi undgå, at der bliver skabt unødvendig kø ved, at folk ankommer halve og hele timer før, siger Jan Nybo.