02:19

Carl Børge Hansen har samlet så mange effekter gennem årene, at han kan åbne sit eget museum.

73-årig storsamler bag nyt museum

Carl Børge Hansen er hårdt ramt af samlermani og har nu så mange ting og sager, at han laver sit eget lille museum i Østervrå.

For et par år siden købte Carl Børge Hansen og hustruen et hus på hovedvejen, der går gennem Østervrå. Parret er flyttet ind, og i stueplan har Carl nu indrettet et lille museum. Også udhuse og garagen er fyldt med effekter samlet gennem mange år.

- Det er en sygdom. Jeg har været ved lægen, men han kan ikke kurere mig, siger den 73-årige samler med et skævt smil.

Museumsgenstandene fortæller masser af historier, også fra Carls eget liv. På væggen i garagen hænger landbrugsredskaber, blandt andet en stor langskaftet træhammer, der blev brugt til at hamre pløkker i.

- Jeg kom hurtigt ud at tjene, og hver morgen havde jeg syv køer efter cyklen på vej til skole. De skulle tøjres på marken, og så lå hammeren der, fortæller Carl Børge Hansen.

Der er også tørvegravningsredskaber, tømrer- og tækkeredskaber, køkkengrej og store motorer til et tærskeværk. Bedstemors gamle trætrillebør er der blevet plads til i gården.

Det var en porcelænshund, der satte Carl i gang med at samle.

- Jeg arvede den efter min mor, da hun døde, og siden kom der flere til samlingen, som jeg købte på loppemarkeder, siger Carl.

Nu står alle hundene i forskellige størrelser i udstillingsvinduet og byder gæsterne velkommen.

Museet åbner lørdag den 23. juli, og besøgende kan for en tyver fordybe sig og få en historie fra gamle dage med hjem. Dem har Carl Børge Hansen nemlig mange af.