LIGE NU:

Afgørelse i sag om Nordic Medicare: Kritik fra styrelse

Det er kritisabelt, at Nordic Medicare for et år siden offentliggjorde en patients fortrolige oplysninger på sin hjemmeside.

Speciallæge Niels H. Riewerts Eriksen får kritik fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn. Kritikken er rejst, fordi hans lægepraksis, Nordic Medicare, for et år siden skrev fortrolige oplysninger om en patient på Nordic Medicares hjemmeside. 

Det er et brud på tavshedspligten, og derfor finder Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn grundlag for at kritisere speciallægen. 

Patienten er Morten Lyngsaa, som også meldte lægeklinikken til politiet for et år siden. Han har ingen kommentarer til afgørelsen, men skriver på Facebook: "Så kom afgørelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Jeg vandt!!!!". 

Se indslaget med Morten Lyngsaa fra den 5. juli 2017

Morten Lyngsaa har også offentliggjort en del af afgørelsen, og det er kun denne del, TV 2 Nord har adgang til, da afgørelsen endnu ikke er offentliggjort af Styrelsen for Patientsikkerhed. 

Den konservative regionsrådspolitiker Per Larsen bifalder afgørelsen og siger, at den er helt på sin plads:

- Det er en skandale, at Nordic Medicare lagde personfølsomme oplysninger ud. Sådan noget må ikke ske, og det er stærkt kritisabelt, siger Per Larsen. Han understreger, at det kan være svært for regionen at gardere sig fuldstændig imod sager som denne:

- Det burde være en selvfølge, at man ikke deler personfølsomme oplysninger, men her er der tale om en ekstern partner, som alligevel har gjort det. 

Niels H. Riewerts Eriksen henviser til sin tavshedspligt og har derfor ingen kommentarer til sagen. 

Det er kritisabelt, at lægeklinikken Nordic Medicare for et år siden offentliggjorde en patients fortrolige oplysninger på sin hjemmeside. Det fastslår Sundhedsvæsenets Disciplinær-nævn.

 

 

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden