LIGE NU:

Anne Bukh er ny koncerndirektør for sundhedsområdet i Region Nordjylland

Den nye direktør med ansvar for sundhedsområdet i regionen kommer fra en stilling som centerchef på Aarhus Universitetshospital.

Regionsrådet i Region Nordjylland har på et ekstraordinært møde i dag godkendt ansættelsen af Anne Bukh som ny koncerndirektør med særligt ansvar for sundhedsområdet, efter at et enigt ansættelsesudvalg har peget på hende som den foretrukne kandidat til jobbet.

- Anne Bukh har en særdeles stærk lægefaglig indsigt i sundhedsområdet, og samtidig har hun erfaring med succesfuldt at lede et stort center, der alene i økonomi og personale svarer til et større sygehus. Herudover har Anne Bukh markeret sig i en række andre professionelle sammenhænge, så vi er sikre på, at vi har fundet den helt rette person til en nøglepost i det nordjyske sundhedsvæsen, siger regionsdirektør Svend Særkjær.

- Vi står lige nu i en situation, hvor vi i regionen skal udvikle de nordjyske hospitaler på baggrund af nye nationale mål for sundhedsvæsenet og regionale politiske mål. Det kræver et skarpt fokus på såvel de overordnede strategier som evnen til at omsætte dem i målbare resultater inden for ventetider, patienttilfredshed og kvalitet. Her har Anne Bukh en særlig styrke, siger Svend Særkjær.

Anne Bukh har de seneste tre år været centerchef for Kræft- og Inflammationscentret på Aarhus Universitetshospital (AUH), der er det største center på AUH med et årligt budget på cirka to mia. kroner og omkring 2.000 ansatte.

Tidligere har Anne Bukh i en længere årrække været ansat som ledende overlæge på det daværende Aalborg Sygehus, hvor hun stod bag etableringen af en stærk og forskningspræget afdeling.

- Jeg har indtil nu været meget optaget af at skabe ledelsesmæssige resultater i et tæt samarbejde med især ledere og medarbejdere klinikken. Nu er jeg klar til at være med til at skabe resultater på en ny måde. Men det er stadig patienten, jeg brænder for. Og med min tidligere baggrund i Aalborg, så er det jo næsten som at komme hjem, siger Anne Bukh.

Hun ser frem til sin nye rolle i den regionale ledelse.

- Jeg ser det som en utrolig spændende opgave som en del af direktionen og i et tæt samspil med den politiske ledelse og hospitalerne at kunne være med til at sikre de nordjyske borgere sundhedsydelser af høj kvalitet i et sammenhængende forløb på tværs af hospitaler, kommuner og almen praksis. Uanset borgernes bopæl og social status, siger Anne Bukh.

Stillingen som direktør med ansvar for sundhedsområdet blev ledig, da Jens Winther Jensens stoppede i Region Nordjylland tidligere på året.

Anne Bukh tiltræder stillingen 1. juli 2016.

 

Fakta om Anne Bukh