LIGE NU:

Ansatte i Region Nordjylland kan blive testet i weekenden - også uden symptomer

Ansatte i Region Nordjylland kan i weekenden blive coronatestet, også selvom de ikke udviser symptomer. - Vi håber, mange vil tage imod tilbudder, siger regionsrådsformand.

Alt hospitalspersonale og ansatte i Specialsektoren samt Den Præhospitale Virksomhed kan i weekenden blive testet, selvom man ikke har symptomer på COVID-19.

- Vi har i den seneste tid arbejdet benhårdt på at opbygge testkapacitet, for at vi kan følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for test. Samtidig ved vi også, at flere ansatte har udtrykt ønske om at blive testet. Vi håber, at et stort antal ansatte vil tage imod tilbuddet, hvis de har det mindste ønske herom, siger regionrådsformand, Ulla Astman (S).

Erfaringsmæssigt er testaktiviteten lavere i weekender end på hverdage, så det er den ekstra kapacitet, regionen udnytter til at tilbyde de ansatte tests.

Selvom weekendens test kan medvirke til en afklaring for den enkelte, regionen vægt på, at det er vigtigt, at man efter en eventuel negativ prøve stadig har fuldt fokus på at overholde Sundhedsstyrelsens retningslinjer om afstand, hygiejne og brugen af værnemidler.

- Derudover er vi også begyndt med at teste alle patienter, der skal indlægges i mere end et døgn. Det vil sige, at vi alt i alt skruer gevaldigt op for test i regionen, siger Ulla Astman.

Torsdag åbnede det nye testcenter for COVID -19 patienter og borgere på kasernen i Nørresundby. I første omgang er det ansatte ved Aalborg Kommune, der har fået tilbuddet om at blive testet, senere kan dem, der har får en henvisning fra egen læge, også benytte det nyoprettede testcenter.

Hun understreger, at alle der har symptomer altid kan blive testet uanset ugedag. Tiltaget i den kommende weekend er et ekstra tilbud til ansatte uden symptomer, som er bekymrede, eller har brug for en afklaring af om de er syge eller ej

Medarbejdere kan i weekenden blive testet i Aalborg, Hjørring eller Thisted.

Fredag har alt personale i almen praksis desuden fået samme tilbud om at få foretaget testning og det skyldes samme årsag - nemlig at udnytte testkapaciteten.

I første omgang gælder tilbuddet kun denne weekend for de regionsansatte. Det skyldes blandt andet at de nye retningslinjer om test, lægger op til at visse borgere og personale i ældre- og sundhedssektoren uden symptomer i højere grad skal testes. Derfor arbejdes der lige nu på at lave en mere endelig model for denne rutinemæssige testning.

 
 
Foto: Tommy Hald
80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden