02:02

Nu skal vi til en historie om en mand der, for at sige det lige ud, har haft ondt i røven. Ikke over at regeringens politik eller fordi naboen har fået en ny stor bil. Palle Nielsen har bare helt bogstaveligt haft virkeligt ondt i røven.

Foto: Michael Kragmann

1 af 2

Av! Cykeltur gav ualmindeligt ondt i numsen

Palle Nielsen fra Hvilsom har ondt i røven. Ikke over at regeringens politik eller fordi naboen har fået en ny stor bil. Palle Nielsen har bare helt bogstaveligt virkelig ondt i røven.

En fed creme har i mange dage været Palle Nielsen bedste ven. Den har hans kone smurt mellem hans ømme baller.

- Det er utrolig dejligt at kunne sidde på en stol igen. Der kan godt være nogen amerikanere der er blevet noget forskrækkede midt om natten, når jeg skulle i sadlen. Jeg var simpelthen nødt til at skrige for at komme ned og sidde ordentligt, siger Palle Nielsen.

Palle Nielsen fra Hvilsom ved Hobro har på 12 dage cyklet 5000 kilometer tværs over USA i løbet Race Across America. Allerede halvvejs fik han tre åbne smertefulde saddelsår mellem ballerne.

- Min ene armpude på cyklen knækker, fordi vejene er så ujævne. Så trækker jeg armene længere ind på styret, så jeg kan køre videre, men det betyder, at jeg kommer til at sidde lidt anderledes på sadlen, og det bliver starten på mit sadelsår, forklarer Palle Nielsen.

Der kan godt være nogen amerikanere der er blevet noget forskrækkede midt om natten når jeg skulle i sadlen. Jeg var simpelthen nødt til at skrige for at komme ned og sidde ordentligt.

Palle Nielsen, Hvilsom

53-årige Palle Nielsen lå nummer et i sin aldersklasse, da saddelsårene brød ud. Det betød at han sakkede bagud i løbet til en fjerdeplads. Undervejs var det opmuntrende beskeder på Facebook, der fik Palle Nielsen til at holde smerterne ud.

- Jeg skal ærligt indrømme, at jeg sad og tudede, da jeg sad og læste alle de flotte beskeder. Det var helt vildt.

Nå enden er god er alting godt. Saddelsårene er ved at være helet igen. Den 53-årige himmerlænding, der til dagligt er landmand, endte som nummer tre i sin aldersgruppe, og han er den første dansker over 50 år, der har gennemført løbet.

- Det kan ikke beskrives, hvordan det var at køre over målstregen i Indianapolis. Det er så stort for mig. Det var det hele værd, siger Palle Nielsen.

Det er seks dage siden, Palle Nielsen kom hjem fra USA. På trods af den smertefulde tur, så håber han på at gentage løbet om to år. Det kræver, at han får samlet 250.000 kroner ind i sponsorater.