LIGE NU:

Byggegrund i Brønderslev: - Vi fik dårlig vejledning

Region Nordjylland skal forklare sig over for Ankestyrelsen, efter at en tidligere sygehusgrund i Brønderslev blev solgt langt under markedspris til en privat entreprenør. Regionrådsmedlem er utilfreds med, at ansvaret for ulovligheden ikke er placeret.

- Det må jo simpelthen ikke ske. Loven er klokkeklar. Politikere og offentlige myndigheder må ikke påføre skatteyderne et tab.

Regionrådsmedlem for Det Konservative Folkeparti, Per Larsen, er utilfreds med Region Nordjyllands salg af den tidligere sygehusgrund i Brønderslev.

Grunden blev i september 2017 solgt for 137.000 kroner til en privat entreprenør.

Som loven ellers foreskriver kom byggegrunden ikke i udbud, og sidenhen har flere lokale ejendomsmæglere vurderet byggegrundens værdi til mellem 1,2 og 1,5 millioner kroner.

Grunden er altså blevet solgt for mere end én million under den markedspris. 

- Regionen har beviseligt lidt et økonomisk tab, og derfor kunne det være rart at få ansvaret placeret sådan helt klokkeklart, og det lægger man ikke op til i den svarskrivelse, man sender, siger Per Larsen til TV2 Nord.

Netop et skriftigt svar er Region Nordjylland netop nu ved at udarbejde, da Ankestyrelsen har udtalt kritik af Regionens håndtering af sagen.

- Det ser ud til, at vi på baggrund af et fejlskøn fra administrationens side har truffet en beslutning tilbage i 2017 i det daværende regionsråd på et forkert grundlag, forklarer regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman, til TV2 Nord.

Fejlagtige oplysninger

På et møde mandag i Region Nordjyllands forretningsudvalg blev indholdet af et skriftligt svar til Ankestyrelsen diskuteret.

Flere var ikke enige i indholdet af svaret.

Per Larsen var medlem af Regionsrådet i 2017, og det var ham der i sin tid skrev til Ankestyrelsen.

Han efterlyser, at der bliver placeret et tydeligt ansvar for det ulovlige salg i Brønderslev.

- Jeg påtager mig da gerne ansvaret som politiker, men vi fik en utrolig dårlig vejledning. Der stod at det var en handel til 137.000 kroner, det er et beløb, hvor man tænker: "Er det noget jeg skal tage stilling til som politiker". Som det andet stod der, at det var en grund, som ikke kunne bebygges, siger Per Larsen.

- Jeg håber selvfølgelig, at Ankestyrelsen tager vores handlinger, der er blevet truffet på baggrund af den her sag, til efterretning. Og forhåbentlig vurderer, at det har været tilstrækkeligt, siger Ulla Astman.

Så let slipper Region Nordjylland ikke, tror Per Larsen. Han mener, at Ankestyrelsen ikke vil være tilfreds med det skriftlige svar fra Nordjylland. 

- Der går jeg ud fra som en selvfølge, at Ankestyrelsen vil have placeret et ansvar, så man entydigt kan se, hvad der er sket her, siger Per Larsen.