De nordjyske politikere er tilbage: - For os er det en festdag

Det er en særlig dag - og en glædens dag for landets politikere. Sådan lyder det fra flere nordjyske politikere her på dagen for Folketingets åbning.

Den røde løber var rullet ud ved indgangen til Christiansborg. Foran var der fyldt med masser af mennesker, bannere og sorte biler - og ud kom Dronning Margrethe. 

Udenfor så alt ud, som det plejer at gøre den første tirsdag i oktober. Og det gjorde det også indenfor, hvor TV2 Nord talte med flere nordjyske politikere om åbningen af Folketinget, og hvad dagen betyder for dem. 

- For os er det en festdag, hvor vi mødes alle sammen og alle medierne er her. Så det er bare en glædens dag. Det er noget særligt, siger Dansk Folkepartis folketingsmedlem Lise Bech. 

- Vi skal se hinanden i øjnene alle os politiske kollegaer. For vi får et hårdt år. Vi får travlt. Alt taget i betragtning. Alt, hvad vi har været igennem, så går det virkelig godt med os, siger minister for udviklingssamarbejde og minister for nordisk samarbejde, Flemming Møller Mortensen (Soc.dem.)

TV2 Nord sendte direkte fra Folketingets åbning, og Katja Schlaikier talte med flere nordjyske politikere: 

Et nyt folketingsår er begyndt, og TV2 er med hele dagen. Vært Katja Schlaikier talte med flere nordjyske politikere.

Altid en særlig dag

I dag bliver det markeret, at et nyt folketingsår er gået i gang, og sammen med flere andre af Kongehusets medlemmer var Dronningen med for at overvære Folketingets møde. 

Og for Enhedslistens folketingsmedlem Peder Hvelplund er det også en stor dag. 

  - Det er klart, at når debatterne begynder at rykke ind i Folketingssalen igen, så er det en særlig dag. Det giver anledning til, at der bliver en speciel stemning herinde - og det synes jeg sådan set, at der er herinde hver gang, siger Enhedslistens folketingsmedlem Peder Hvelplund. 

Sundhed fylder blandt nordjyderne og politikerne 

Ved Folketingets åbning var der også tid til at diskutere nogle af de store emner. For nordjyderne er et af de helt stor emner sundhed og sygehusvæsernet. En ny undersøgelse, som Epinion har lavet viser, at det lige netop er de emner, som nordjyderne sætter øverst på deres dagsorden. 

Og sundhedsområdet er i særdeleshed også vigtigt for de nordjyske politikere, som TV2 Nord talte med. 

- Det allervigtigste er at sørge for, hvordan vi får personale nok i fremtiden. Det er for mig at se den helt store udfordring. Vi mangler personale i rigtig mange sektorer - både offentligt og i det private, siger Flemming Møller Mortensen. 

Dansk Folkepartis Lise Bech er enig med ministeren i, at mangel på hænder bliver noget af det vigtigste i det kommende folketingsår. 

- Det er både på sygehusene, men det også ude på ældrecentrene, plejehjemmene osv. Der er mangel. Og vi er virkelig nødt til at gøre noget, siger Lise Bech. 


Seneste nyt

fra Nordjylland