Det nordjyske Sundhedsvæsen er mærket efter konflikt

Formanden for de nordjyske sygeplejersker, Jytte Wester, tror resultatet af sygeplejerskernes konflikt vil påvirke det nordjyske sundhedsvæsen lang tid i fremtiden.

Det sagde hun i TV2 Nords debatprogram Fokus efter regeringen i sidste uge greb ind i den 10 uger lange konflikt mellem sygeplejerskerne og de danske regioner. En af meldingerne fra sygeplejersker er, at de fremover vil undlade at tage ekstra arbejde og ekstra vagter med mindre, det bliver dem pålagt. Og det vil få konsekvenser lyder vurderingen.


- Jeg tror, det kommer til at påvirke vores sundhedsvæsen rigtig meget både nu og lang tid i fremtiden. Vi har jo den her store mangel på sygeplejersker allerede nu, og vi ved, at hverdagen hænger kun sammen derude ved, at sygeplejersker tager ekstraarbejde”, siger Jytte Wester.

Formanden for det nordjyske regionsråd, Ulla Astman, er enig i, at der er grund til at være bekymret. 


quote Jeg mener virkelig, at det er på tide, at man finder en løsning på det her. Man skal jo huske på, at det her ligelønsspørgsmål, har været arnested for konflikter siden i hvert fald midten af 90’erne, og vi er ikke rigtig kommet nogen vegne, så det med at der bliver kigget alvorligt på det her, det tror jeg er vigtigt.

Laust Høgedahl, arbejdsmarkedsforsker og lektor på institut for politik og samfund på Aalborg Universitet.



- Jeg er bekymret for fremtiden, jeg forstår godt, at der er store frustrationer lige nu, og der har vi også en kanon stor opgave foran os i forhold til at begynde at få dækket nogle af de grøfter til, der er blevet skabt i løbet af den her konflikt. Det kommer til at tage sin tid, men vi kommer til at have fuld fokus på det både i forhold til en god dialog med vores medarbejdere og de faglige organisationer, men ikke mindst også i forhold til at have et stort fokus på arbejdsmiljøet, siger Ulla Astman.

I den politiske aftale bag indgrebet i sygeplejerskekonflikten er en såkaldt lønkomite, der skal undersøge, hvordan lønsystemet på det offentlige område kan forbedres, og lønkomiteen kan være løsningen på knuden, der ellers umiddelbart kan synes gordisk. 


-Jeg mener virkelig, at det er på tide, at man finder en løsning på det her. Man skal jo huske på, at det her ligelønsspørgsmål, har været arnested for konflikter siden i hvert fald midten af 90’erne, og vi er ikke rigtig kommet nogen vegne, så det med at der bliver kigget alvorligt på det her, det tror jeg er vigtigt, siger arbejdsmarkedsforsker og lektor på institut for politik og samfund på Aalborg Universitet, Laust Høgedahl.

Se Fokus i sin fulde længde øverst i artiklen eller på TV2 Nord på onsdag klokken 19.45. 





Seneste nyt

fra Nordjylland