Foto: TV2 Nord

02:08

Efter udvidelse er dyrehaven ved Slotved Skov er det nu Danmarks næststørste. Det håber borgmesteren kan tiltrække tilflyttere og turister.

Foto: TV2 Nord

1 af 3

Dyrepark i Sindal: 17 nye dyr flytter ind - også krondyr

Dyreparken ved Slotved Skov uden for Sindal er nu den næststørste statsejede dyrepark i Danmark. Nu kan man også finde krondyr i dyreparken.

Dyreparken ved Slotved Skov udenfor Sindal er nu blevet landets næststørste af de statsejede dyreparker. En hel flok nye dyr flyttede lørdag ind, men hvis alt går efter planen, så skal den nye dyrehave også kunne tiltrække flere beboere af den menneskelige slags til området.

- Det er noget af det mest fantastiske, vi har gjort i Naturstyrelsen i flrere år. Det er et projekt, hvor vi prøver at kombinere alt, hvad man overhovedet kan tænke sig af natur og naturens interesser. Det er et naturplejeprojekt, der giver gode oplevelsesmuligheder for publikum, siger Jesper Blom-Hansen, der er Skovrider ved Naturstyrelsen.

Vi håber, det kan være med til at tiltrækkke nye borgere, for hvem vil ikke gerne bo i sådan et område her, hvor man har naturen lige uden for døren.

Arne Boelt, borgmester, Hjørring Kommune

Dyreparken har mange formål

Den nye dyrehave er 175 hektar stor. Det betyder, at det er den næststørste statsejede park i hele landet, kun overgået af Jægersborg Dyrehave nord for København. Haven blev officielt åbnet af Hjørrings Borgmester Arne Boelt.

- Projektet har rigtig mange formål - både for vores dagsinstituioner og for vores skolebørn. Også langt ud over Hjørring Kommune. Men vi håber jo også, at det kan være med til at tiltrækkke nye borgere, for hvem vil ikke gerne bo i sådan et område her, hvor man har naturen lige uden for døren og man har mulighed for at bruge den, siger borgmester Arne Boelt.

Dyrehaven har i forvejen dådyr, men en helt ny beboer flytter også ind.

- Det er krondyret. Nu er det så stort, at vi satser på, vi skal have rigitg mange krondyr fremover, siger Jesper Blom-Hansen, der er Skovrider ved Naturstyrelsen.
 

Læs også Er det en albino? Hvidt dådyr set ved Voerså