Seneste nyt:

Efter operation på patient med corona: 16 medarbejdere hjemsendes

Efter en operation er 16 medarbejdere nu hjemsendt og skal testes for coronavirus ad flere omgange. Patientens testresultater fra en coronatest var nemlig ikke kommet før operationen, selvom der var gået tre dage.

Aalborg Universitetshospital har torsdag testet en patient positiv med coronavirus på et sengeafsnit på hospitalets afdeling i Farsø. Det har medført, at 16 medarbejdere hjemsendes som følge af de nationale retningslinjer om smitteopsporing, da de er at betegne som nære kontakter til den smittede patient. Øvrigt personale på det berørte sengeafsnit bliver desuden testet. Det skriver Region Nordjylland i en mail til TV2 Nord.

- Den positive prøve har vi fået svaret på torsdag og har i forlængelse heraf igangsat en smitteopsporing. Det betyder, at der aktuelt er hjemsendt 16 medarbejdere fra et ortopædkirurgisk sengeafsnit. Derudover har vi som en del af smitteopsporingen og som forsigtighedsprincip isoleret en anden patient, der kunne karakteriseres som en nær kontakt til den positive patient, skriver Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital i en mail.

Nu bliver alle medarbejderne testet for at sikre, at smitten bliver inddæmmet og en ny test venter, når der er gået fire dage. Herefter skal personalet igen testet sjette dag efter operationen. 

- Vi kommer til at følge sagen tæt og jeg har stor forståelse for, at vores medarbejdere står i en situation, alle gerne ville have været foruden. Vi håber selvfølgelig, at smitten allerede er inddæmmet – nu tester vi i hvert fald alle relevante kontakter og følger løbende op herpå, skriver Michael Braüner Schmidt. 

- Patienten blev testet tre dage før operationen. Selve prøvesvaret forelå ikke inden operationen, og vi har derfor fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området, der betyder, at vi skal og bør operere patienten på trods af det manglende prøvesvar. Da patienten skulle udskrives efterfølgende, blev der foretaget en ny test. Denne viste sig at være positiv, og det er på den baggrund, at vi nu har iværksat smitteopsporing.