Efter radikal kovending: Løkke vil have Egholm-forbindelse

Moderaterne melder sig på banen i debatten om motorvejforbindelsen.

Det fremadstormende parti med den tidligere statsminister i spidsen er klare i mælet, når det kommer til planerne om den tredje limfjordsforbindelse. 

- Nordjylland har brug for en tredje forbindelse over Limfjorden. Og det har Nordjylland haft brug for i mange, mange år. Så det støtter vi op om, siger Lars Løkke Rasmussen, formand for Moderaterne.

Det var på gågaden i Hjørring under et valgarrangement, at han cementerede støtten. 

Ifølge en ny måling foretaget af Epinion står det cirka fem måneder gamle parti til at få 6,2 procent af stemmerne i Nordjylland.

Radikal pause

Projektet der skal sikre en tredje forbindelse over Limfjorden, har været på dagsordenen i 50 år. I 2021 faldt den endelig på plads. Men diskussionerne om og protesterne mod motorvejen, der er døbt Egholm-forbindelsen på grund af linjeføringen, er fortsat. Og nu er det blevet et vigtigt emne på valgkampéns politiske slagmark.

Torsdag meldte Radikales leder Sofie Carsten Nielsen ud, at de ønsker milliardprojektet "på pause". Det fortalte hun sammen med den nordjyske kandidat for Radikale, tidligere minister Christian Friis Bach.

- Det er ikke en aftale, der er groet i Radikale Venstres baghave, lød meldingen fra Sofie Carsten Nielsen.

Men forslaget om pause er der ikke behov for, siger Moderaternes formand.

- Jeg er lidt bekymret for de radikales udmelding om at sætte projektet på stand-by. Dét er der ikke brug for.

Frederiksen står fast

Sidste år afsatte et flertal i Folketinget over syv milliarder kroner til motorvejen over Egholm i en storstilet infrastrukturplan.

Over for TV2 Nord har Mette Frederiksen slået fast, at Egholm-forbindelsen ikke bliver aflyst med socialdemokratiske stemmer efter et valg.

Den skal bygges, lød det fra statsministeren.

- Beslutningen er truffet. Det har været et stærkt ønske i Nordjylland i rigtig mange år, siger Mette Frederiksen og henviser til, at der bliver lavet en stor miljøundersøgelse af projektet for at sikre, at man ikke unødigt skader miljøet.


Seneste nyt

fra Nordjylland