LIGE NU:

Fejl på journalsystem fundet: Enkelte operationer aflyses

Region Nordjylland har fundet fejlen på det elektroniske patientjournal-system, der siden torsdag har ført til enkelte aflysninger af operationer.

Siden i går eftermiddags har der været problemer med det elektroniske patientjournal-sytem, EPJ, i Region Nordjylland, og derfor forventede man at måtte aflyse operationer. Nu er fejlen imidlertid fundet.

Region Nordjylland oplyser, at der var tale om en fejl i en databaseplatform, der betød, at det sundhedsfaglige personale ikke kunne trække informationer om indlagte patienters sygehistorik ud af journalsystemet. 

Det betød, at sygehuspersonalet måtte bruge længere tid på samtale med den enkelte patient, ligesom der blev taget notater på papir, som har fulgt patienterne mellem de forskellige afdelinger og personaler. 

- Vi er selvfølgelig utrolig kede af sådan et nedbrudt, som har været til gene for både vores patienter og personale, siger lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Michael Braüner Schmidt.

Aalborg Universitetshospital og Regionshospital Nordjylland har som følge af systemfejlen været nødsaget til at aflyse enkelte operationer og undersøgelser. Det kan dog ikke oplyses præcist, hvor mange aflysninger der har været. 

Region Nordjylland oplyser, at nedbruddet udelukkende berørte indlagte patienter, og det blev samtidig understreget, at der ikke var fare for patientsikkerheden. 

- Vores personale har handlet yderst professionelt og hurtigt i denne sag, og det er en stor årsag til, at vi har kunne rykke så hurtigt, siger Michael Braüner Schmidt.

I forbindelse med nedbruddet aktiverede man alle afdelinger på de tre hospitaler, og fredag klokken 13 skulle alt fungere igen. 

Dette er en opdateret udgave af artiklen. Det fremgik tidligere, at det elektronisk patientjournal-system var brudt sammen.