Foto: Jeppe Bjørn Vejlø, Scanpix

Førstehjælp er populært i Nordjylland: Flere end 500 klar til at redde liv

Det er populært at yde frivillig førstehjælp i Region Nordjylland. Lige nu er antallet af registrerede frivillige oppe på 500. Det er steget med 300 personer siden 2015.

Det er populært at yde frivillig førstehjælp i Region Nordjylland. I regionen er der registreret mere end 500 frivillige første hjælpere. Det er 300 flere end i 2015.

-Vi oplever en kæmpe interesse. Der er rigtig mange, som gerne vil hjælpe. Der er virkelig sket noget hos nordjyderne, siger Marlene Dyran, der er sundhedsfaglig konsulent ved Den Præhospitale Virksomhed.

-Det er meget tilfredsstillende at hjælpe andre, og man føler sig mere tryg ved at bo i et område, hvor der er mange frivillige førstehjælpere, siger Jacob Nielsen, der selv er førstehjælper i Sindal.

Jacob Nielsen er en del af en SMS-hjertestop-ordning. Det vil sige, at han får en SMS fra alarmcentralen, når der sker i et hjertestop i hans område.

-Jeg har kun været ude tre gange, og alle gangene har andre førstehjælpere været hurtigere end mig. Jeg har kun været den sjette eller ottende, der ankom, siger han.

Vi ser flere og flere ordninger i hele regionen, og der er flere som også melder sig til. Den her udvikling er jeg sikker på fortsætter.

Marlene Dyran, sundhedsfaglig konsulent ved Den Præhospitale Virksomhed.

Antallet af SMS–hjertestop-ordninger i Nordjylland er steget med 14 siden 2015. I hver ordning kan der være op til 30 frivillige.

Lørdag inviterede Region Nordjylland alle de frivillige til et arrangement i Aalborg Kultur og Kongres Center, for at sige tak for indsatsen.

Her var der rig mulighed for at blive klogere på førstehjælp fra både praktiske øvelser og oplæg.

Omkring 150 frivillige førstehjælpere mødte op. En af dem var Jacob Nielsen, der har været frivillig førstehjælper siden nytår 2017.

-Jeg bliver ved med at være frivillig førstehjælper så længe, jeg kan holde til det og stadig kan hjælpe, dem der har brug for det, siger han.

Ifølge Marlene Dyran vil antallet af nordjyske frivillige førstehjælpere blive ved med at vokse.

-Vi ser flere og flere ordninger i hele regionen, og der er flere som også melder sig til. Den her udvikling er jeg sikker på fortsætter, siger hun. 

01:59

Det er populært at yde frivillig førstehjælp i Region Nordjylland. Lige nu er antallet af registrerede frivillige oppe på 500, og tallet vokser stadig.

Luk video