Gratis færgebillet skal betales først

Erfaringer fra sidste år, hvor mange bookede en gratis færgebillet til Læsø og blev væk, betyder, at der i år først skal betales for billetten, før man får pengene retur, når man reelt har rejst.

Der er run på den morgenafgang fra Frederikshavn mod Læsø, som TV2 Nord er taget med i den uge, hvor Læsøfærgen igen er begyndt at tilbyde gratis billetter til gående og cyklister som en konsekvens af regeringens sommerpakke.

Der er ikke plads til flere biler, og mere end 100 cyklister er taget med på denne tur. En ganske gratis tur. 

quote Sidste år havde vi en afgang, hvor op mod 100 cyklister bare blev væk, efter de havde booket en gratis billet. Det har vi villet undgå i år. Vi vagtsætter jo det fornødne mandskab efter, hvor mange passagerer, der er med.

Lars Rieks, direktør, Læsøfærgen.


- Vejret er dejligt i dag, og sammenholdt med, at det er gratis, så er det nok derfor, at der er så mange, siger Laila Madsen fra Skanderborg, mens hun trækker cyklen ombord.

- Alt, hvad der er gratis, er lige noget for os pensionister, siger John Gundestrup fra Frederikshavn, der også har taget cyklen med.

Af de knap 370 passagerer på denne overfart får godt et par hundrede af dem sejlturen gratis. Men i modsætning til sidste år, skal der betales for billetten først, og så får man pengene retur, når rejsen er overstået.

- Sidste år havde vi en afgang, hvor op mod 100 cyklister bare blev væk, efter de havde booket en gratis billet. Det har vi villet undgå i år. Vi vagtsætter jo det fornødne mandskab efter, hvor mange passagerer, der er med, siger Lars Rieks, der er direktør for Læsøfærgen.

Forståelse for ændring

Blandt passagerne er der stor forståelse for, at Læsøfærgen vil have pengene først for de gratis billetter.

Mange cyklister tager Læsøfærgen gratis for tiden.
Mange cyklister tager Læsøfærgen gratis for tiden.
Foto: TV2 Nord

- Det er skideirriterende, at folk booker en billet, og bliver væk. Færgeselskabet må jo så samtidig sige nej til andre, så det er fint nok, at man nu betaler først, siger passager Betty Nygaard fra Støvring

- De, der ikke møder op, er tarvelige. Så helt fair, at man betaler forud, siger en anden passager, Dorthe Larsen fra Frederikshavn.

Hvis nu man alligevel kunne finde på at booke en gratis billet, betale på forhånd, og alligevel blive væk, så er pengene tabt.

Helt frem til den 30. september er der gratis færge til Læsø.  Det gælder både for gående, cyklister og også biler med handicapparkeringskort.


Seneste nyt

fra Nordjylland