Foto: Ib William Christensen

Helle stoppede med at ryge efter rygeforbud på arbejdspladsen

Rygepauserne er blevet erstattet af kaffepauser. Helle Inger Nielsen var i mange år inkarneret ryger, men så blev hendes arbejdsplads pludselig røgfri.

Helle Inger Nielsen er økonomimedarbejder i specialsektoren i Region Nordjylland, der har været røgfri arbejdsplads i 6 år. 

- Jeg var inkarneret ryger i rigtig mange år, og jeg havde også den holdning, at ingen skulle fortælle mig, hvornår jeg skulle stoppe med at ryge, siger Helle Inger Nielsen. 

Den første tid efter det totale rygeforbud, var ikke nem.

Det første jeg gjorde, når jeg kom ned i min bil, var at tænde en cigaret

Helle Inger Nielsen

Men i dag ser Helle Inger Nielsen meget anderledes på beslutningen.

- Så tænkte jeg: "Ej, nu har du gået hele dagen uden at ryge". Og så gik der et eller andet i gang oppe i hjernen på mig, der fortalte mig, at jeg jo godt kan undvære cigaretterne. 

00:42 Luk video

Rygeforbud på vej i 2020

Danske Regioner har foreslået at indføre fuldstændig røgfri arbejdstid for alle ansatte i de fem danske regioner. Det betyder, at de ansatte heller ikke må træde uden for matriklen for at tænde en cigaret. 

- Vi vil gerne gå forest i forhold til sundheden og sundhedsfremmen i Danmark. Det gør vi ved at feje for egen dør først og indføre røgfrie arbejdspladser hos os selv, siger næstformand i Danske Regioner, Ulla Astman (S).

Rygeforbuddet hos Helle Nielsen og resten af de ansatte på hendes arbejdsplads fik en hård medfart fra de ansatte.

- Jeg synes, det var lidt besværligt og et indgreb i min personlige frihed, siger Helle Nielsen, der i dag er total røgfri. 

Rygeforbuddet endte nemlig i sidste ende med at forbedre helbreddet hos Helle Nielsen. 

- For mig har det i hvert fald været et skub til, at jeg er stoppet med at ryge, siger Helle Inger Nielsen.