LIGE NU:

Hospitalerne melder klar: - Nu er der overskud til andre patienter end dem med corona

På region Nordjyllands hospital i Frederikshavn er der fra næste uge atter ledige hænder til at behandle flere andre patienter end COVID-19-indlagte. I Aalborg må man vente lidt endnu med den normale drift.

Patienter med COVID-19 optager kun halvdelen af de pladser på de nordjyske hospitaler i denne uge, end de gjorde for en måned siden. 

Torsdag er 30 COVID-19-relaterede patienter indlagt.

Det giver hospitalerne mulighed for at behandle flere af de 'normale' patienter, som man ellers har måtte sætte på hold, mens lægerne håndterede de kritiske COVID-19-patienter.

 - Vi er glade for, at vi lige nu og her har mulighed for at skrue op for den normale aktivitet. På grund af regionale aftaler har vi mulighed for at gå i normal drift på Regionshospital Nordjylland. Vi behandler stadigvæk covid-patienter, men at vi går i normal drift, betyder, at vi igen kan skrue aktiviteten op i blandt andet Frederikshavn, som lukkede ned for planlagte ikke-akutte operationer lige efter nytår, siger Søren Hjortshøj, der er lægefaglig direktør på Regionshospital Nordjylland.

På Aalborg Universitetshospital er dog endnu ikke klar til at behandle flere 'normale' patienter. Her vurderer man, at det er nødvendigt at fastholde det nuværende beredskabsniveau. 

quote Vi er glade for, at vi lige nu og her har mulighed for at skrue op for den normale aktivitet.

Søren Hjortshøj, lægefaglig direktør, Regionshospital Nordjylland

Der er dog formentlig ikke længe til, man igen kan få normale tilstande, vurderer lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Michael Braüner Schmidt.

- Det er vigtigt, at vi bruger alle muligheder vi får, for at åbne op for normal drift. Ellers ender vi med at skubbe ventende patienter foran os. Så vi skal selvfølgelig gribe alle muligheder for patienternes skyld, siger han.

Selv om der nu kommer til at blive flere patienter på gangene, så er man klar til at rulle dén mulighed tilbage igen, hvis der kommer en for voldsom tredje bølge af smittede nordjyder.

- Vi må hele tiden forholde os til virkeligheden, der for os handler om antallet af patienter, som vi skal behandle. Vi er forberedte, hvis der kommer et større indlæggelsestal, og vi følger selvfølgelig situationen nøje, siger Søren Hjortshøj.

Behandlingsgarantien indføres igen fra 1. marts

Nilles Rejser

Direktøren for Nilles Rejser glæder sig over lettelse af rejserestriktioner

280518 retten aalborg

Offer slået med metalgenstand: 22-årig sigtet for grov vold

140421exrsfuh 1

Buschauffør fortsat i kritisk tilstand efter sammenstød med autotransport på motorvejen ved Svenstrup

def_thumb,50_percent

play Hæder til frivillig: Villy er på mærkerne

Nilles Rejser

Direktøren for Nilles Rejser glæder sig over lettelse af rejserestriktioner

280518 retten aalborg

Offer slået med metalgenstand: 22-årig sigtet for grov vold

140421exrsfuh 1

Buschauffør fortsat i kritisk tilstand efter sammenstød med autotransport på motorvejen ved Svenstrup

Til forsiden

Til forsiden