07:15

Næstformand i Hovedudvalget i Region Nordjylland, Bente Yder. Foto: Henriette Maj Pedersen

1 af 2

Ingen forståelse for varslede fyringer

Region Nordjylland planlægger at afskedige et ukendt antal medarbejdere i 2016. Det er dog svært at se, hvordan det skal hænge sammen, lyder kritikken.

I dag blev det meldt ud, at Region Nordjylland i 2016 skal spare et endnu ukendt antal medarbejdere væk. Manglende bloktilskud fra staten og stigende udgifter til medicin nævnes som årsager til, at der skal skæres ned flere steder.

Beslutningen om at reducere regionens personale møder ikke meget forståelse i Region Nordjyllands Hovedudvalg. De arbejder med forhold, der har betydning for alle ansatte i regionen.

- Jeg er skuffet over at politikerne ikke har konkretiseret hvor vi skal spare for jeg kan ikke se hvordan vi med den grønthøster metode der er brugt kan få hverdagen til at fungere . Der er ikke nogen der kan løbe stærkere end de gør i dag, fortæller Bente Yder, næstformand i regionens hovedudvalg.

-Jeg er bekymret for spareplanerne, og hvilke konsekvenser det får for de ansatte, siger hun.

Personalereduktionerne kommer ifølge regionsrådsformand i Region Nordjylland, Ulla Astman, til at foregå i administrationen og på regionens sygehuse.

Sygehusene skal spare cirka 200 millioner kroner, og administrationen skal spare 22 millioner kroner.