Foto: Vækstforum

Innovation skal skabe nordjyske arbejdspladser

En regional konkurrence sætter fokus på innovation.

Fokus på innovation giver pænere tal på bundlinjen – og flere nordjyske virksomheder kan få rigtig meget ud af at arbejde målrettet med innovation.

Sådan lyder budskabet i konkurrencen ”Tag Fat”, som de nordjyske kommuner og Vækstforum Nordjylland har skudt i gang. Her kan man indstille sin egen eller andre innovative virksomheder til TagFat-prisen.

Et eksempel på en virksomhed, som har stor succes med at være innovative, er Intelligent Marking i Hjørring. De har udviklet en selvkørende opstregningsrobot til brug på græs. Intelligent Marking er nået ud til det globale marked, fordi de har arbejdet målrettet med innovation.

- Det er den udvikling, vi rigtig gerne vil understøtte med Tag Fat, så vi kan sætte ekstra skub i væksten og jobskabelsen i Nordjylland, siger Ulla Astman, der er formand for Vækstforum.

Tag Fat-konkurrencen skal skabe opmærksomhed omkring innovation sammen med andre tiltag.

Blandt andet er Vækstforum gået sammen med Erhvervsstyrelsen om initiativet NordVest Smart Production, som med et budget på 20 millioner kroner skal hjælpe virksomheder i Jammerbugt og Vesthimmerland kommuner.

Man regner med, at initiativet vil fremtidssikre mere end 100 job i kommunerne.

- Vi har lyttet til de mange små og mellemstore virksomheder, som efterspørger nye værktøjer og kompetencer for at forblive konkurrencedygtige. Det er virksomheder som selv ved, hvad der skal til, og som med opbakning for de to kommuner og Vækstforum kan sikre den nødvendige innovation, siger Ulla Astman.

08:50

TV2 Nord har tidligere besøgt Intelligent Marking. Se indslaget her.

Luk video