LIGE NU:

Katja Schumann er klar til første cirkusforestilling

Drømmen om at skabe en cirkusgård er for alvor ved at gå i opfyldelse for den berømte cirkusprinsesse.

Udenfor på gårdspladsen er en gravemaskine ved at grave et hul til en tank, der skal kobles på en toiletvogn. Men den støder på et betondæk.

- Så må vi bare grave et andet sted, siger Katja Schumann.

Og det er hendes tilgang til livet og til det store projekt Cirkusgården. Tingene skal nok lykkes.

Drømmen er at skabe et sted med arbejdende cirkusmuseum, masser af dyr og mange andre ting og aktiviteter. Og som Katja Schumann siger:

- Nu er den ved at spire og blomstre.

Den restaureringskrævende gård på Vrenstedvej mellem Løkken og Vrensted blev købt for halvandet år siden.

Det flotte indgangsparti er bygget færdig, og indenfor i det, der engang var stald, er der bygget siddetribuner i træ og den flotteste manege.

Katja Schumann har lige revet savsmuld ud, og nu skal den rette farve lys og de rette kostumer findes til hestenummeret. Rød eller blå? Det er spørgsmålet.

Publikum skal ikke regne med, at det bliver cirkusforestillinger, som man kender det. Foruden hestene kommer der gæs og et vildsvin i manegen.

Og publikum bliver i høj grad en del af forestillingerne - både børn og voksne.

- Målet er, at give folk noget, de ikke kan få på youtube eller andre sociale medier, smiler den energiske og sprudlende Katja Schumann.

Der er generalprøve i morgen lørdag for et indbudt publikum, og de næste mange kommende weekender, indtil frosten sætter ind, som Katja siger, går det løs med forestillinger for alle. Det er lørdag og søndag kl.16.