LIGE NU:

Kommuner om støttekroner: - Nordjylland står tilbage som den store vinder

Både Aalborg og Thisted Kommune er ovenud tilfredse med de millioner, regeringen har sendt til oprettelse af nye sundhedshuse.

Sundheds- og Ældreministeriet havde 209,5 millioner at gøre godt med, da der for nylig blev uddelt midler til læge- og sundhedshuse i hele landet  – og her endte de 41,3 millioner altså i nordjyske kommunelommer.

Nordjylland fik dermed omkring 20 procent af samtlige støttekroner.

quote Hos os i Aalborg Kommune er vi meget begejstrede for, at regeringen har kunne se behovet for et nyt sundhedshus i et byområde som Løvvangen, for normalt er det hos de tyndt befolkede områder, forståelsen ligger.

Mads Duedahl (V), rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen, ​​Aalborg Kommune

- Det er jo en stor sejr for hele Nordjylland. Hos os i Aalborg Kommune er vi meget begejstrede for, at regeringen har kunne se behovet for et nyt sundhedshus i et byområde som Løvvangen, for normalt er det hos de tyndt befolkede områder, forståelsen ligger. Så vi ser det som et stort klap på skulderen, at regeringen har kigget vores vej, siger Mads Duedahl (V), rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune til TV2 Nord.

Støttekronerne skal gå til at bygge et læge- og sundhedshus i Løvvangs-området. Dermed sikres lægedækningen og opgraderingen af støtte den generelle sundhed i den nordlige del af Aalborg Kommune.

Selv om man i Aalborg Kommune havde søgt om 25,4 millioner kroner i tilskud – og kun fik bevilget 8,2 millioner kroner – ser rådmand Mads Duedahl stadig beløbet som en sejr.

- Vi får fem procent af den samlede pulje, og det vidner om en tiltro til, at vores projekt kan noget. Det er et stort projekt, vi har søgt til, og det er klart, at ikke det hele falder ind under puljen. Vi skal for eksempel lave en tandklinik, der ikke går ind under kategorien, så det vidste vi godt, siger Duedahl til TV2 Nord.

Thisted Kommune fik 100% af det søgte beløb

I Hanstholm er det svært at få armene ned. Her søgte man om 11,7 millioner kroner til et nyt sundhedshus – og regeringen kvitterede med samtlige støttekroner.

- Vi er utroligt glade og begejstrede for, at regeringen har bevilget os alle pengene. For det er vigtigt med flere decentrale sundhedshuse og –klinikker. Dels får borgere i Hanstholm og omegn bedre lægedækning, og de får flere nære sundhedstilbud, siger Ida Pedersen (A), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

Når det nye sundhedshus står færdigt i foråret 2021 er det ikke længere nødvendigt for borgerne i Hanstholm at tage turen til Thisted for at komme til læge – det kan klares helt lokalt.

Også kommunale sundhedstilbud som kommer til at fungere som satellitfunktion fra sundhedstilbuddene i Thisted, og dels som kommunal sygeplejeklinik.

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

80_percent

play Se den flotte video: Far og søn på fototur i Nordjylland

071218 Aalborg Universitetshospital skal spare 130 millioner kroner og nedlægger 130 stillinger.

Smitte belaster hospital: 47 medarbejdere sendes hjem

Retten i Aalborg

Tiltalt for bedrageri: Mand savede lillefinger af for at få udbetalt ulykkesforsikringer

PH 210121 19 Par holder akut corona-bryllup Still

play Sygdom betød akutbryllup: Arne og Vanja fik sagt ja efter 21 år og 21 dage

Til forsiden

Til forsiden